SYGNITY SA (18/2023) Informacja nt. przedterminowego wykupu obligacji serii 1/2021

26.05.2023, 14:26aktualizacja: 26.05.2023, 14:27

Raport bieżący 18/2023

Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako "Spółka", "Emitent", "Sygnity"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 16/2021 z dnia 18 czerwca 2021 roku oraz raportu bieżącego nr 13/2023 z dnia 28 kwietnia 2023 roku dotyczących odpowiednio emisji obligacji serii 1/2021 ("Obligacje") oraz zawarcia przez Spółkę umów kredytów z przeznaczeniem m.in. na sfinansowanie wykupu tych Obligacji, informuje, że w dniu 26 maja 2023 roku doszło do przedterminowego całościowego wykupu Obligacji tj. wykupu 4.500 sztuk Obligacji o wartości nominalnej 6.000 zł każda i o łącznej wartości nominalnej 27.000.000 zł. Wykup Obligacji został przeprowadzony na żądanie Emitenta.

Przedterminowy wykup Obligacji nastąpił zgodnie z warunkami ich emisji poprzez zapłatę za każdą Obligację kwoty pieniężnej w wysokości wartości nominalnej jednej Obligacji powiększonej o kwoty należne zgodnie z warunkami emisji, w tym odsetki. Przedterminowy wykup Obligacji został zrealizowany za pośrednictwem KDPW, zgodnie z regulacjami obowiązującymi w ramach KDPW. Wykupione Obligacje podlegają umorzeniu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz