SYGNITY SA (28/2022) Powiadomienie o transakcji na akcjach Sygnity S.A.

19.05.2022, 11:28aktualizacja: 19.05.2022, 11:29

Raport bieżący z plikiem 28/2022

Podstawa prawna: Art. 19 ust. 3 MAR - informacja o transakcjach wykonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze.

Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), niniejszym informuje, że w dniu 18 maja 2022 roku w godzinach wieczornych Spółka otrzymała od Cron Sp. z o.o. będącego podmiotem blisko związanym z Panem Tomaszem Zdunkiem, pełniącym w dniu zawarcia transakcji funkcję Członka Rady Nadzorczej Sygnity S.A. powiadomienie dotyczące dokonania w dniu 13 maja 2022 roku transakcji zbycia 5 507 245 akcji zwykłych na okaziciela Sygnity S.A.

W załączeniu do niniejszego raportu Zarząd Spółki przekazuje pełną treść otrzymanego powiadomienia.

Podstawa prawna:

art. 19 ust. 3 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz