SYGNITY SA (29/2023) Rozpoczęcie skupu akcji własnych

23.11.2023, 17:16aktualizacja: 23.11.2023, 17:17

Raport bieżący 29/2023

Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie ("Sygnity", "Spółka") informuje, iż w związku z podjęciem przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 23 listopada 2023 roku uchwały nr 4 w sprawie upoważnienia Zarządu do nabywania akcji własnych, podjął w dniu dzisiejszym decyzję w sprawie ustalenia warunków i trybu przeprowadzenia skupu akcji własnych Spółki.

Akcje Spółki nabywane będą w celu wykonania zobowiązań wynikających z obecnego lub przyszłych programów motywacyjnych obowiązujących w Spółce.

Skup rozpocznie się w dniu 24 listopada 2023 roku, a zakończy nie później niż w dniu 30 czerwca 2024 roku, chyba że środki przeznaczone na nabycie akcji zostaną wcześniej wyczerpane.

Zarząd zleci przeprowadzenie skupu akcji Spółki firmie inwestycyjnej Trigon Dom Maklerski S.A. na warunkach określonych w postanowieniach Rozporządzenia Delegowanego Komisji (UE) 2016/1052 z dnia 8 marca 2016 r. uzupełniające rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 w odniesieniu do regulacyjnych standardów technicznych dotyczących warunków mających zastosowanie do programów odkupu i środków stabilizacji oraz krajowych przepisów prawa.

Łączna liczba nabywanych akcji własnych w ramach zlecenia, o którym mowa wyżej nie może przekroczyć 20.000 (słownie: dwudziestu tysięcy) sztuk, co stanowi 0,09% wartości kapitału zakładowego Spółki.

Akcje własne będą nabywane na rynku oficjalnych notowań giełdowych prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., w wyniku składania zleceń maklerskich, w tym transakcji pakietowych.

Zarząd Spółki będzie podawać do publicznej wiadomości informacje o nabytych akcjach własnych, zgodnie z właściwymi przepisami.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz