SYGNITY SA (32/2016) Otrzymanie zawiadomienia CRON sp. z o.o. o przekroczeniu progu 10% w ogólnej liczbie głosów Spółki

26.09.2016, 13:59aktualizacja: 26.09.2016, 13:59

Raport bieżący 32/2016

Zarząd Sygnity spółka akcyjna z siedzibą w Warszawie (dalej jako "Sygnity" lub "Spółka") informuje o powzięciu w dniu 26 września 2016 roku informacji o zawiadomieniu przesłanym przez spółkę pod firmą CRON sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej jako "CRON sp. z o.o.") na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, którego treść Spółka przekazuje poniżej:

"Działając na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, w imieniu Cron sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, zawiadamiamy, że zawarliśmy na GPW następujące transakcje zakupu akcji spółki Sygnity S.A.

Data:

2016.09.23

Wolumen: 23000

Cena zł: 4,35

Tryb zwarcia: Sesyjna zwykła

Przed w/w transakcjami Cron sp. z o.o. posiadał 1 170 000 akcji, dających tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu spółki Sygnity S.A., stanowiących 9,84 % udziału w kapitale i w głosach na walnym zgromadzeniu

W wyniku przeprowadzonych transakcji Cron sp. z o.o. posiada 1 193 000 akcji, dających tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu spółki Sygnity S.A., stanowiących 10,04 % udziału w kapitale i w głosach na walnym zgromadzeniu.

Jednocześnie informujemy, że żadna ze spółek zależnych od Cron sp. z o.o. nie posiada akcji spółki Sygnity S.A. oraz, że nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r.

Ponadto Cron Sp. z o.o. nie posiada instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1 i 2 Ustawy o ofercie publicznej (...)."

Podstawa prawna: art. 70 pkt 1) ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz