SYGNITY SA (39/2017) Powołanie osób zarządzających

19.05.2017, 22:08aktualizacja: 19.05.2017, 22:08

Raport bieżący 39/2017

Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Sygnity") informuje, iż w dniu 19 maja 2017 roku Rada Nadzorcza Spółki powołała w skład Zarządu Spółki, jako Członków Zarządu:

1) Pana Mariusza Juraka - z dniem 19 maja 2017 roku; oraz

2) Pana Tomasza Kozdryka - z dniem 12 czerwca 2017 roku.

Życiorysy nowo powołanych członków Zarządu:

Pan Mariusz Jurak jest absolwentem Wydziału Ekonomicznego Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Posiada dyplom MBA University of Illinois at Urbana Champaign. Ukończył szereg certyfikowanych szkoleń z zakresu sprzedaży oraz zarządzania projektami oraz programami IT.

Pan Mariusz Jurak karierę zawodową w branży IT rozpoczynał w 2001 roku w firmie ComputerLand S.A. (obecnie Sygnity S.A.) gdzie przez prawie 16 lat odpowiadał za realizację projektów, rozwój oferty produktowej i współpracę z kluczowymi klientami z sektora bankowego. W ostatnich pięciu latach zajmował kluczowe stanowiska w spółce Sygnity odpowiadając między innymi za Sektor Bankowo-Finansowy, z sukcesem kształtując i realizując w tym czasie strategię produktowo-realizacyjną firmy. Pan Mariusz Jurak był odpowiedzialny za realizację największych projektów dedykowanych dla strategicznych Klientów Sektora Bankowo-Finansowego Sygnity. Jest doświadczonym menadżerem, który w sposób istotny wpłynął na pozycję rynkową i rozwój Sektora Bankowo-Finansowego Sygnity.

Pan Mariusz Jurak nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki, jak również nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej wobec Sygnity jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Mariusz Jurak nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Pan Tomasz Kozdryk jest absolwentem Politechniki Warszawskiej Wydziału SiMR. Ukończył szereg certyfikowanych szkoleń z zakresu zarządzania sprzedażą oraz rozwoju i zarządzania zasobami ludzkimi.

Pan Tomasz Kozdryk w latach 1995 - 2002 pracował w spółkach działających w branży technologicznej (Apexim, Siemens, ITEA Polska) na stanowiskach kierowniczych w zakresie sprzedaży. W latach 2002 - 2004 Pan Tomasz Kozdryk pracował w spółce Siemens jako Szef Działu Sprzedaży, gdzie odpowiadał m.in. za sprzedaż systemów klasy ERP (w tym SAP dla konsorcjum Uniwersytetu Jagiellońskiego, Uniwersytetu Śląskiego, Politechniki Warszawskiej oraz UMCS w Lublinie) oraz projektów outsourcingowych (m.in. Prumerika). W latach 2004 - 2006 Pan Tomasz Kozdryk pracował w firmie Oracle Polska gdzie odpowiadał za sprzedaż oprogramowania dla kluczowych klientów m.in. Narodowego Funduszu Zdrowia, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Ministerstwa Obrony Narodowej. W latach 2006 - 2009 pełnił funkcję Dyrektora Sektora Publicznego, Członka Zarządu polskiego oddziału Unisys Corporation. W trakcie pracy w tej firmie wzmocnił jej obecność w sektorach ochrony zdrowia oraz samorządów. Był odpowiedzialny m.in. za projekty dla PZU, Centrum Onkologii oraz Tramwajów Warszawskich. W styczniu 2009 roku Pan Tomasz Kozdryk dołączył do polskiego zespołu Microsoft obejmując początkowo zarządzanie zespołem odpowiedzialnym za sprzedaż w Sektorze Publicznym, następnie do 2013 roku pełnił w tej spółce funkcję Dyrektora Sektora Publicznego. Od 2014 roku Pan Tomasz Kozdryk pracował jako Dyrektor Sprzedaży dla Sektora Publicznego w spółce Oracle Polska, gdzie był odpowiedzialny za sprzedaż do sektora publicznego.

Do 31 maja 2017 roku Pan Tomasz Kozdryk pozostaje w stosunku pracy, w okresie wypowiedzenia, ze spółką Oracle Polska Sp. z o.o., której przedmiot działalności jest konkurencyjny w stosunku do przedmiotu działalności Sygnity. Z zastrzeżeniem zdania poprzedniego, Pan Tomasz Kozdryk nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki, jak również nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej wobec Sygnity jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Tomasz Kozdryk nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Po zmianach opisanych wyżej, aktualny skład Zarządu Spółki przedstawia się następująco:

1) Pan Jakub Leśniewski - Wiceprezes Zarządu ds. Finansowych, p.o. Prezesa Zarządu;

2) Pan Roman Durka - Wiceprezes Zarządu;

3) Pan Mariusz Jurak - Członek Zarządu.

Pan Tomasz Kozdryk rozpocznie pełnienie funkcji Członka Zarządu Spółki z dniem 12 czerwca 2017 roku.

Szczegółowa podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 22 w związku z § 28 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa nie będącego państwem członkowskim (Dz.U. z 2009 r., Nr 33, poz. 259 z późn. zm.)

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz