SYGNITY SA Informacja poufna - Rozpoczęcie procedury zwolnień grupowych

10.06.2015, 17:41aktualizacja: 10.06.2015, 17:41

Raport bieżący 18/2015

Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie ("Sygnity", "Spółka") informuje, że działając na podstawie art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 13 marca 2003 roku o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników (t.j. z dnia 2 lutego 2015 r., Dz. U. z 2015 poz. 192) przekazał w dniu 10 czerwca 2015 roku działającej w Spółce Radzie Pracowników oraz do Urzędu Pracy m. st. Warszawy zawiadomienie o zamiarze przeprowadzenia zwolnień grupowych i rozpoczął konsultacje w sprawie ww. zwolnień.

Zamiar przeprowadzenia zwolnień grupowych jest związany z kontynuacją realizacji strategii Spółki między innymi poprzez stałe dostosowywanie struktury organizacyjnej Sygnity do działalności Spółki w kluczowych i rentownych obszarach biznesu, co w rezultacie skutkuje optymalizacją posiadanych w Spółce kompetencji oraz zwiększeniem konkurencyjności usług Spółki na rynku.

Przeprowadzenie zwolnień grupowych planowane jest w okresie od 10 czerwca 2015 roku do 30 września 2015 roku i dotyczyć będzie maksymalnie 200 pracowników Spółki.

Podstawa prawna:

§ 56 ust. 1 pkt. 1) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2005 r. Nr 184, poz.1539 ze zm.)

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz