Targi 2019 r. ICMA skupiają się na kartach i sposobach przeprowadzania transakcji na całym świecie

12.02.2019, 10:28aktualizacja: 12.02.2019, 10:28

ICMA
Konferencja liderów branży odbędzie się w dniach od 31 marca do 3 kwietnia 2019 r. w USA.

PRINCETON JUNCTION, New Jersey, 12 lutego 2019 r. /PRNewswire/ - Stowarzyszenie International Card Manufacturers Association (ICMA), globalna organizacja handlowa zrzeszająca producentów, zakłady personalizujące, wydawców i dostawców kart płatniczych, zorganizuje targi 2019 ICMA Card Manufacturing & Personalization EXPO w dniach od 31 marca do 3 kwietnia 2019 r. w kurorcie Omni Orlando Resort w ChampionsGate na Florydzie w USA.

Targi są jedynym na świecie wydarzeniem skupiającym się na producentach kart obejmującym konferencję i wystawę, których celem jest przygotowanie uczestników na zmiany w przyszłości branży kart płatniczych.

Skupiając się na sposobach przeprowadzania transakcji na całym świecie, targi łączą pionierów i organizacje wyznaczające trendy z całego świata w celu umożliwienia uczestnikom udziału w niezależnym wydarzeniu na temat kart płatniczych. W trakcie wydarzenia zaprezentowane będą nowe sposoby stosowania nauki, inżynierii, narzędzi, metod i wiedzy do opracowywania bardziej zaawansowanych produktów i usług, które pozwolą branży kart na wejście w nową epokę innowacji.

W ramach wyznaczonych godzin wystawowych prezentować swoje produkty będzie ponad 50 wiodących dostawców branży kart płatniczych. Poza tym targi obejmą także prezentację na temat najnowszych trendów i technologii oraz prognoz rynkowych. Tematy obejmą szeroki wachlarz zagadnień, w tym biometrykę, druk cyfrowy, karty metalowe, elektronikę drukowaną, ekologię produkcji kart, tusze, projekty i nie tylko.

Bernard Baumohl, główny ekonomista z organizacji The Economic Outlook Group wygłosi mowę główną pod tytułem „The Economic and Geopolitical Outlook: What are the Opportunities and Risks Ahead?", w której omówi napięcia w handlu międzynarodowym oraz konsekwencje bezprecedensowego rozwoju gospodarczego Stanów Zjednoczonych na całym świecie. Baumohl pracował jako ekonomista w European American Bank i był wielokrotnie nagradzanym reporterem gospodarczym magazynu „TIME".

Na targach ogłoszeni zostaną zwycięzcy nagród 2019 ICMA Élan Awards of Excellence, wyłonieni spośród kandydatów z Europy, Azji, obszaru MEA i Ameryki Północnej. Nagrody są uświetnieniem postępów w innowacyjnym wzornictwie, bezpieczeństwie i rozwiązaniach technicznych w globalnej branży kart płatniczych. Dostępne są jeszcze pakiety sponsorskie i wystawowe na targach, na których pojawi się ponad 50 wystawców. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie icmaexpo.com.

O ICMA

Od niemal 30 lat organizacja non profit ICMA zrzesza producentów, zakłady personalizujące, wydawców i dostawców kart płatniczych oraz powiązanych graczy na rynku. Licząc 225 członków na całym świecie, ICMA jest źródłem wiadomości w branży, w tym w zakresie produkcji, technologii, zastosowań, bezpieczeństwa i ekologii kart. Strona internetowa: icma.com.

KONTAKT:

Kimberly Tjoumakaris