TI Fluid Systems będzie zaopatrywać pojazdy z rodziny Hyundai BEV w systemy termiczne transportu płynów chłodzących

16.12.2020, 08:53aktualizacja: 16.12.2020, 09:03

TI Fluid Systems - logo

AUBURN HILLS, Mich., 16 grudnia 2020 r. /PRNewswire/ -- TI Fluid Systems (LSE: TIFS), światowy lider w dziedzinie technologii systemów płynów samochodowych, ogłosił dzisiaj, że zapewni pętle nośne płynów chłodzących dla dużej rodziny pojazdów marek Hyundai, Kia i Genesis, poczynając od NE EV, nowego elektrycznego i kompaktowego crossovera, zbudowanego na bazie futurystycznego pojazdu koncepcyjnego „45”.

Począwszy od stycznia, systemy transportu płynów chłodzących będą oferowane przez TI Fluid Systems w ośmiu różnych modelach pojazdów elektrycznych z akumulatorami Hyundai, z których wszystkie są produkowane w Korei Południowej. Nowe produkty do transportu płynów wykorzystują innowacyjne podejście do lekkich i zoptymalizowanych linii polimerowych produkowanych z prawie 100% materiału nylonowego wraz z szybkozłączkami, które są kształtowane, formowane i montowane w różnych rozmiarach i średnicach na potrzeby termicznego zarządzania akumulatorem i napędem silnika.

„Jesteśmy dumni, że dzięki naszej wiedzy i doświadczeniu w zakresie systemów zarządzania płynami i systemami termicznymi możemy przyczynić się do tej ekscytującej ewolucji akumulatorowych pojazdów elektrycznych”, skomentował Bill Kozyra, prezes i dyrektor generalny TI Fluid Systems. „Od wielu lat cieszymy się doskonałą współpracą z Hyundai i z niecierpliwością oczekujemy możliwości wspierania tych unikalnych, globalnych projektów BEV, które stale umacniają się na różnych rynkach międzynarodowych”.

Hyundai planuje rozszerzyć swoją linię BEV do 2025 roku, do 25 pojazdów, z których pierwszy zostanie wprowadzony na rynek w styczniu 2021 roku. TI Fluid Systems dostarczy wiązki przewodów hamulcowych dla nowych modeli BEV, a także zespoły zbiorników paliwa i przewodów paliwowych dla kilku obecnych hybrydowych modeli Hyundai EV.

TI Fluid Systems jest wieloletnim dostawcą firmy Hyundai, zapewniającym układy hamulcowe i paliwowe, zbiorniki paliwa, a także systemy dostawcze, napędowe i zarządzania termicznego na potrzeby ponad 50 różnych linii pojazdów Hyundai na całym świecie.

Kilka zdań o TI Fluid Systems

TI Fluid Systems jest czołowym światowym producentem systemów przechowywania, transportu i dostarczania płynów, przeznaczonych głównie na rynek lekkich pojazdów samochodowych. Dzięki prawie 100-letniemu doświadczeniu w dziedzinie systemów płynów samochodowych, TI Fluid Systems posiada zakłady produkcyjne w 108 miejscach w 28 krajach, obsługujące wszystkich głównych światowych producentów OEM.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie www.tifluidsystems.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/811902/TI_Automotive_Logo.jpg

Źródło: TI Fluid Systems