Trade360 uruchamia nową stronę, wypełniając zobowiązanie do odpowiedzialnego handlu

12.10.2020, 11:17aktualizacja: 12.10.2020, 11:21

Krok ten odzwierciedla dojrzałość sektora handlu online.

NIKOZJA, Cypr, 12 października 2020 r. /PRNewswire/ -- Spółka Trade360, weteran sektora handlu online z ośmioletnim doświadczeniem, uruchamia odnowioną stronę internetową, dostosowaną do celów zgodności z wymogami regulacyjnymi i regionalnymi. Przedsięwzięcie to jest oznaką ukierunkowania spółki na zwiększenie integracji społecznej w czasie, gdy cały rynek dostosowuje się do rzeczywistości społecznej i gospodarczej wywołanej sytuacją zarówno w sektorze usług finansowych, jak i poza nim.

Odpowiedzialność społeczna wyznacza kierunek działalności

„Obecnie dostawcy usług finansowych muszą spełniać tyle wymogów w zakresie zarówno społecznej odpowiedzialności biznesu, jak i potrzeb klientów, że nie możemy siedzieć z założonymi rękami i świadczyć tylko usługi inwestycyjne - powiedział rzecznik prasowy spółki, Chris Judd. - Takie aspekty jak rachunki wyodrębnione, międzyregionalna regulacja działalności, warunki konkurencyjnego obrotu, a nawet nasze autorskie narzędzia CrowdTrading w przeważającym zakresie stały się standardami branżowymi. Wraz ze zwiększonym udziałem w rynku pojawia się potrzeba integracji i odpowiedzialności społecznej”.

Na przykład zakładka Shield360 strony Trade360 poświęcona jest ochronie i bezpieczeństwu klientów oraz zapewnia narzędzia i wskazówki dotyczące bezpieczniejszego handlu i sposobów podejmowania odpowiedzialnych decyzji inwestycyjnych bez podejmowania niepotrzebnego ryzyka. Promowane są tam również działania spółki na rzecz społeczności, wsparcie programów społecznych i projekty autorstwa spółki.

Zmiana Trade360 nie jest ograniczona jednak do strony internetowej, lecz jest również uwidoczniona w nowej platformie ParagonEX, która oprócz pełnego środowiska inwestycyjnego z przejrzystym i intuicyjnym interfejsem wprowadza dostosowywane do użytkownika wykorzystanie dźwigni na poziomie poszczególnych pozycji i jedyny w swoim rodzaju symulator zysków i strat.

Dostępność produktu

Nowa strona Trade360 jest dostępna niezmiennie pod adresem https://www.trade360.com. Jej układ różni się nieco od poprzedniego i dodano kilka nowych usług. Bezpośredni dostęp do konta jest nadal widoczny, a nowy blog jest źródłem informacji, specjalistycznych artykułów i nie tylko, przy czym nowe publikacje będą zamieszczane codziennie.

Pierwsze recenzje użytkowników wersji beta strony były doskonałe. Najbardziej chwalono przejrzyste i nieprzeładowane środowisko pracy i uproszczoną nawigację strony, tak nieodzowną w wersji na urządzenia mobilne.

Trade360 jest firmą świadczącą usługi finansowe, regulowaną w UE przez Cypryjską Komisję Papierów Wartościowych i Giełd (CySEC), a Trade360 Australia przez Australijską Komisję Papierów Wartościowych i Inwestycji (ASIC). Założona w 2013 r., spółka oferuje klientom bezpłatny dostęp do platformy MT5, jak również do własnej platformy, która została wyposażona w jedyną w swoim rodzaju technologię CrowdTrading służącą do badania nastrojów inwestorów korzystających z platformy i Shield360 dla użytkowników platformy Trade360.

Link do strony internetowej spółki dostępny jest tutaj, a strona Shield360, gdzie można wpłacić datek, dostępna jest tutaj.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1221455/Trade360_Logo.jpg

Źródło: Trade360.com