TRAKCJA PRKII SA Informacja o zawarciu aneksu do umowy znaczącej

21.10.2015, 18:18aktualizacja: 21.10.2015, 18:18

Raport bieżący 44/2015

Zarząd spółki Trakcja PRKiI S.A. ("Spółka", "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 34/2011, niniejszym informuje o obustronnym podpisaniu przez Konsorcjum w składzie:

1. Trakcja PRKiI S.A. w Warszawie (Lider Konsorcjum),

2. PKP Energetyka S.A. w Warszawie (Partner Konsorcjum),

3. Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury sp. z o.o. w upadłości likwidacyjnej (Partner Konsorcjum),

4. Dolnośląskie Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury Komunikacyjnej "DOLKOM" Sp. z o.o. we Wrocławiu (Partner Konsorcjum)

z

PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. w Warszawie Aneksu ("Aneks") do umowy znaczącej na "roboty budowlane podstawowe liniowe na odcinku Wrocław - Grabiszyn - Skokowa i Żmigród - granica woj. dolnośląskiego" w ramach projektu POIiŚ 7.1 - 4 "Modernizacja linii kolejowej E 59 na odcinku Wrocław - Poznań, Etap II - odcinek Wrocław - granica woj. Dolnośląskiego" ("Umowa"), zawartej w dniu 24 maja 2011 r.

Szczegółowe informacje na temat Umowy, w tym dotyczące jej wartości, Spółka zawarła w raporcie bieżącym nr 34/2011 z dnia 25.05.2011 r.

Na podstawie aneksu do Umowy, o którym informowaliśmy w raporcie bieżącym nr 19/2014 z dnia 2 lipca 2014 r., termin ukończenia robót strony ustaliły na 16 października 2015 r.

Na mocy Aneksu, o którym mowa w niniejszym raporcie, ze względu na okoliczności za które odpowiada PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. w Warszawie, Strony zmieniły termin realizacji robót i uzgodniły, iż roboty zostaną wykonane do dnia 21 grudnia 2015 r.

Pozostałe postanowienia Umowy nie uległy zmianie.

Jako kryterium uznania Umowy za umowę znaczącą przyjęto okoliczność, iż jej wartość przekracza 10% kapitałów własnych Spółki.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz