TRANS POLONIA SA Zmiany w Radzie Nadzorczej Trans Polonia S.A.

23.02.2016, 14:34aktualizacja: 23.02.2016, 14:34

Raport bieżący z plikiem 18/2016

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 21,22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych [...], Zarząd Trans Polonia S.A. (dalej: Spółka) informuje, że w dniu 23 lutego 2016 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie (dalej: NWZ) podjęło uchwały w sprawie odwołania ze składu Rady Nadzorczej - Pana Krzysztofa Płachta - Przewodniczącego Rady Nadzorczej, Pana Pawła Czerniewskiego - Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej, Pana Iwara Przyklang - Członka Rady Nadzorczej, Pana Marcina Balickiego - Członka Rady Nadzorczej, Pana Macieja Dobrzynieckiego - Członka Rady Nadzorczej.

NWZ powołało pięcioosobową radę nadzorczą w składzie: Pan Grzegorz Wanio - Przewodniczący Rady Nadzorczej, Pan Marcin Balicki - Członek Rady Nadzorczej, Pan Michał Iwanicki - Członek Rady Nadzorczej, Pan Iwar Przyklang - Członek Rady Nadzorczej, Paweł Łakomy- Członek Rady Nadzorczej.

Podjęte uchwały wchodzą w życie z dniem podjęcia. W załączeniu do niniejszego raportu Zarząd Spółki podaje do wiadomości informacje dotyczące kwalifikacji, wraz z opisem przebiegu kariery zawodowej, oraz oświadczenia Członków Rady Nadzorczej Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz