Trigon DM: Namsen Limited wzywa do sprzedaży 52.057.219 akcji Kernel Holding S.A. po 18,50 zł/szt.

06.03.2023, 09:28aktualizacja: 06.03.2023, 09:32

Namsen Limited, wzywa do sprzedaży 52.057.219 akcji spółki, stanowiących 61,95 proc. kapitału zakładowego, po cenie 18,50 zł za papier - podał pośredniczący w wezwaniu Trigon DM.

Podmiotem nabywającymi akcje w delistingowym wezwaniu będzie Namsen Limited.

W wyniku wezwania nabywający zamierza osiągnąć 84.031.230 akcji spółki, uprawniających do 100 proc. ogólnej liczby głosów na WZ.

Przyjmowanie zapisów w wezwaniu rozpocznie się 31 marca, a zakończy 4 maja 2023 r.

Przewidywany dzień transakcji nabycia akcji na GPW to 9 maja 2023 r.

Wezwanie związane jest z planowanym wycofaniem akcji Kernel Holding S.A. z Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie. Przewiduje się, że decyzja w sprawie wycofania akcji spółki z obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. podejmowana jest wyłącznie przez Radę Dyrektorów Kernel Holding S.A. zgodnie z prawem luksemburskim i nie wymaga uchwały przez walnego zgromadzenia akcjonariuszy.

Źródło informacji: Kernel Holding

Data publikacji 06.03.2023, 09:28