Trina Solar uznana czołowym producentem modułów przez ważną amerykańską instytucję

03.08.2017, 14:00aktualizacja: 03.08.2017, 14:00

Pekin, 3 sierpnia 2017 r. /PRNewswire/ - Niedawno produkty firmy Trina Solar pozytywnie przeszły testy certyfikacyjne przeprowadzane przez organizację PV Evolution Labs (w skrócie PVEL, organizacja jest w pełni posiadaną spółką podległą grupy DNV GL), a firma została uznana za najlepszą pod względem wydajności w raporcie oceny wytrzymałości modułów za rok 2017 wydanym przez grupę DNV GL.

Program certyfikacji produktów organizacji DNV GL PVEL opiera się na zintegrowanym podejściu do oceny wytrzymałości modułów oraz wydajności generacji energii. Podobnie do innych badań zniszczeniowych także i ten test obejmuje między innymi test cyklów termicznych 2-4x IEC, test wilgotności cieplnej, test promieniowania UV, dynamiczny test obciążenia mechanicznego, test zamrażania wilgoci, test PID i test gorących punktów. Test organizacji PVEL jest znacznie bardziej rygorystyczny niż większość podstawowych testów takich, jak IEC i UL pod względem tak warunków testowych, jak i sekwencji testowej, dlatego też ten konkretny test jest dużym wyzwaniem dla wytrzymałości produktów.

Test DNV GL cieszy się ogromnym uznaniem w branży. Firma Trina Solar bierze aktywny udział w testach grupy DNV GL już od 2014 r. Zdecydowana większość modułów produkcji firmy Trina Solar pomyślnie przeszła testy wytrzymałości produktów na podstawie współczynników tłumienności poniżej 3%.

Firma Trina Solar wprowadziła rygorystyczne procesy kontroli jakości i przeprowadza ponad 175 niezależnych testów laboratoryjnych w celu zapewnienia wysokiego poziomu jakości. Ze względu na inwestycyjny charakter modułów fotowoltaicznych, których cykl życia może trwać nawet do 25 lat, wybór niezawodnego dostawcy jest koniecznością. Ciesząca się opinią najbardziej szanowanej i niezawodnej firmy Trina Solar z oddaniem pracuje nad dostarczaniem klientom najwyższej jakości produktów, co potwierdzone zostało przez uznanie firmy za wiodącego producenta modułów po przejściu przez zaostrzone testy PVEL z dobrymi wynikami.

"Wyniki potwierdzają wysoką niezawodność i jakość naszych produktów, a także pozytywnie wpływają na konkurencyjność produktów i pomagają nam zdobywać zaufanie klientów - skomentowała Zhou Wei, wicedyrektor do spraw jakości w firmie Trina Solar. - W przyszłości nadal będziemy prowadzić badania i rozwijać nowe produkty odpowiadające wymaganiom klientów w zależności od docelowego wykorzystania. Chcemy przewodzić branży fotowoltaicznej dla dobra całej ludzkości" - dodała wicedyrektor.

Trina Solar Limited

Firma Trina Solar Limited jest globalnym liderem w zakresie fotowoltaicznych modułów, rozwiązań i usług słonecznych. Założona w 1997 roku jako integrator systemów fotowoltaicznych firma Trina Solar przewodzi dziś w branży energii inteligentnej wraz z instalatorami, dystrybutorami, zakładami i badaczami na całym świecie. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.trinasolar.com lub pod adresem e-mail: press@trinasolar.com.

Źródło: Trina Solar Limited

Data publikacji 03.08.2017, 14:00