True Religion powołuje Chelsea A. Grayson na tymczasową dyrektor generalną

02.11.2018, 16:58aktualizacja: 02.11.2018, 16:58

LOS ANGELES – (BUSINESS WIRE) - Spółka True Religion ogłosiła dzisiaj powołanie członkini zarządu Chelsea A. Grayson na tymczasową dyrektor generalną po ustąpieniu z tego stanowiska przez Johna Ermatingera. Grayson ustąpi ze stanowiska przewodniczącej komisji rewizyjnej, ale dalej zasiadać będzie w radzie dyrektorów True Religion.

Niniejszy komunikat zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja znajduje się pod adresem:https://www.businesswire.com/news/home/20181102005326/en/

„Przez ostatni rok pełnienia funkcji członka zarządu Chelsea odegrała kluczową rolę w rozwoju marki True Religion – powiedział Gene Davis, prezes zarządu True Religion. – Mamy szczęście, że przywództwo w spółce obejmie ktoś tego kalibru i doświadczenia co Chelsea, pomagając nam w tworzeniu kolejnych innowacji produktowych i nowej jakości dla klientów. Jednocześnie kierujemy wyrazy uznania i podziękowania dla Johna za niesamowitą pracę przywódczą i poświęcenie na rzecz True Religion”.

„Jako rodowita mieszkanka Los Angeles jestem zaszczycona powierzonym mi zadaniem pokierowania kultową marką, jaką jest mająca siedzibę w tym mieście True Religion. Cieszę się na możliwość kontynuowania realizacji zapoczątkowanych niedawno inicjatyw, jak np. współpraca z Bellą Hadid jako twarzą marki reprezentującą pokolenie millenialsów czy partnerstwo z gigantem w świecie sportu – drużyną Manchester United” - oznajmiła Grayson.

W trakcie pełnienia przez Grayson funkcji tymczasowego dyrektora generalnego zarząd True Religion przeprowadzi procedurę wyboru osoby, która obejmie to stanowisko na stałe.

Przed zasileniem szeregów rady dyrektorów True Religion w zeszłym roku Grayson pełniła funkcję dyrektor generalnej i członkini zarządu spółki American Apparel (były symbol giełdowy: NYSE MKT: APP). Ponadto zasiada ona w radzie dyrektorów Delta Dental of California (jako członek Komisji ds. Nominacji i Ładu Korporacyjnego) oraz radzie doradczej Marca Global.

True Religion

True Religion pojawiła się na scenie odzieży dżinsowej Los Angeles w 2002 r., wprowadzając nowatorską konstrukcję klasycznych pięciokieszeniowych dżinsów. Styl, jaki charakteryzował nowy pięcioigłowy ścieg True Religion z dwoma szwami na cal został natychmiast dostrzeżony i uznany za unikatowy w skali światowej. Marka True Religion nawiązuje do wyjątkowości, jaki tkwi w każdym z nas. Na całym świecie noszą ją sportowcy, muzycy i artyści, którym zależy na podkreśleniu własnego stylu. W ofercie dżinsów True Religion można znaleźć bogactwo kultowych stylów odzieży dżinsowej i sportowej dla kobiet, mężczyzn i dzieci w najwyższej klasy wykonaniu.

Wersja źródłowa na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181102005326/en/

Źródło: True Religion

KONTAKT: