Trzcianka: Noworoczna Gala Biznesu

30.01.2023, 22:40aktualizacja: 30.01.2023, 22:41

Fot. UM Trzcianka
W piątek, 27 stycznia br. w Centrum Integracji Społecznej, odbyła się zorganizowana przez burmistrza Trzcianki Noworoczna Gala Biznesu – wydarzenie podsumowujące najważniejsze sukcesy minionego roku i wyróżniające trzcianeckich przedsiębiorców.

Krzysztof W. Jaworski przedstawił prezentację o znaczących przedsięwzięciach, inwestycjach i inicjatywach podjętych w Trzciance w minionym roku oraz planach na rok 2023. Tradycją Gal jest wyróżnienie przez Burmistrza przedsiębiorców, którzy w sposób szczególny w minionym roku przyczynili się do rozwoju, wsparcia i promocji naszej małej Ojczyzny. W tegorocznej edycji wystąpiły trzy kategorie:

•    „Za szczególną pomoc w niesieniu wsparcia Ukrainie”, za hojność, zaangażowanie i wsparcie, którego ofiarowanie przyczyniło się do zapewnienia poczucia bezpieczeństwa i pewności dnia jutrzejszego ludziom szczególnie tej pomocy potrzebującym, nagrodzono trzy największe trzcianeckie firmy: Hydro Extrusion Poland Sp. z o.o., Copal Sp. z o.o., Joskin Polska oraz symbolicznie Mieszkańców Trzcianki, za których nagrodę odebrali: Dyrektor Centrum Usług Społecznych, Komendant Ochotniczej Straży Pożarnej oraz przedstawiciel Młodzieżowej Rady Gminy.
•    „Lider inwestycji Trzcianka 2022” wyróżnieni zostali Vilmax i Loft Home, za dynamiczny rozwój firmy, stworzenie nowych miejsc pracy, wspieranie inicjatyw społecznych i działania na rzecz mieszkańców gminy oraz jej promocji. Natomiast Zakład Inżynierii Komunalnej, za rekordową ilość inwestycji służących mieszkańcom Trzcianki oraz wyjątkową skuteczność w pozyskiwaniu środków zewnętrznych na ich realizację.
•    „Niezawodny partner” wyróżnieni zostali Lasy Państwowe, Nadleśnictwo Trzcianka, za nieocenione zaangażowanie w życie społeczne Trzcianki, wsparcie działalności organizacji i instytucji społecznych oraz wzorową partnerską współpracę z samorządem lokalnym oraz Rem-Bud Zakład Remontowo-Budowlany Henryk Grzymski, za współpracę przy realizacji inwestycji komunalnych, dyspozycyjność, jakość i solidność usług świadczonych od lat na terenie gminy.

Po wręczeniu wyróżnień, słowa uznania, gratulacje oraz życzenia na nowy rok złożyli Jarosław Maciejewski Wiceprzewodniczący Sejmiku Województwa Wielkopolskiego, Adam Bogrycewicz Radny Sejmiku Wielkopolskiego reprezentujący również Krzysztofa Czarneckiego Posła na Sejm RP oraz Wioletta Szukajło Radna Rady Miejskiej Trzcianki, która odczytała list gratulacyjny od Marii Janyski Posłanki na Sejm RP. Głos zabrał także Marek Kupś Prezes Zakładu Inżynierii Komunalnej, Tadeusz Teterus Radny powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego, Feliks Łaszcz Starosta powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego oraz Robert Matkowski Przewodniczący Rady Miejskiej Trzcianki.

Podczas Gali, specjalnie dla przybyłych gości wystąpiło „4te Quartet”, żeński kwartet smyczkowy, który zaprezentował plejadę utworów z  największych filmowych hitów.

Za organizację wydarzenia odpowiadał Referat Promocji, Kultury i Sportu Urzędu Miejskiego Trzcianki, Biblioteka Publiczna i Centrum Kultury im. K. Iłłakowiczówny w Trzciance oraz Restauracja „Piwniczanka”.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 30.01.2023, 22:40