Turecka Antalya spodziewa się 55% więcej turystów z Polski w sezonie lato 2017

12.06.2017, 14:19aktualizacja: 12.06.2017, 14:19

kenigimage, fot. 2
Delegacja tureckiej Antalyi przyjechała do Warszawy na spotkanie z przedstawicielami ambasady, touroperatorami i dziennikarzami, aby porozmawiać o wykorzystaniu i wzmacnianiu wzajemnego potencjału obu miast. Dnia 8 czerwca przedstawiciele biznesu i turystyki Antalyi podpisali z Warszawską Izbą Handlową deklarację o wzajemnej współpracy. Kooperacja pomiędzy Antalyą a Warszawą dotyczyć będzie przede wszystkim turystyki, ale uwzględnia również inne gałęzie biznesu.

"Chcemy pokazać Antalyę nie tylko, jako cel przyjazdu wypoczynkowego, ale także jako miejsce, w którym warto inwestować. Mamy świadomość, że Antalya to najważniejszy kierunek dla niemal wszystkich biur podróży w Polsce. W sezonie 2015 odwiedziło nas 250 000 turystów z Polski, w tegorocznym lotnisko w Antalyi obsłuży 35 samolotów tygodniowo z Polski"- powiedział Yusuf Hacisuleyman, wiceprezes Izby Przemysłowo-Handlowej Antalyi i jednocześnie prezes Biura Promocji i Rozwoju Antalyi

"Polacy chętnie podróżują do miejsc, które mają im wiele do zaoferowania, dlatego Turcja jest kierunkiem nr 1, stąd potrzeba rozwoju współpracy między Polską a Turcją. Bardzo nas cieszą inicjatywy budujące współpracę pomiędzy oboma miastami, szczególnie, że jesteśmy liderem tego kierunku. W 2016 r. 65% wszystkich polskich turystów jeżdżących na zorganizowane wakacje to nasi klienci. Tegoroczne szacunki pokazują, że w tym sezonie klienci ponownie chętnie wybierają Antalyę na wakacje, w tej chwili widzimy już 85% wzrost sprzedaży tego kierunku'' - powiedział Kaan Ergun, prezes Coral Travel Wezyr Holidays współorganizator wizyty tureckiej delegacji.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 12.06.2017, 14:19