TUV SUD wydał firmie JA Solar świadectwo kwalifikacji laboratorium CTF

16.05.2016, 10:58aktualizacja: 16.05.2016, 10:58

Pekin, 16 maja 2016 r. /PRNewswire/ - Grupa TUV SUD ("TUV SUD") podała dzisiaj do wiadomości, iż wydała świadectwo kwalifikacji tzw. Customers' Testing Facilities (CTF) firmie JA Solar Holding Co., Ltd. ("JA Solar" lub "JA") (NASDAQ: JASO). W przemyśle fotowoltaicznym kwalifikacja laboratorium to zgodnie z CTF uznanie doskonałej kontroli jakości oraz profesjonalnego poziomu laboratorium testowego.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150522/218046LOGO.

Kwalifikacja CTF oznacza, iż wyniki testów solarnych produktów fotowoltaicznych można bezpośrednio włączyć w sprawozdanie CB (Plan Organów Certyfikacyjnych) wydane przez TUV SUD, co wzmacnia uznanie rynku dla produktów, jak również prezentuje poziom profesjonalności przedsiębiorstwa. Więcej informacji na temat CTF można znaleźć na oficjalnej witrynie IEC.

Dr. Xinming Huang, wiceprezes zarządu JA Solar ds. jakości powiedział: "Jako jeden z czołowych producentów produktów solarnych JA Solar odczuwa zaszczyt, iż na CTF zakwalifikowano nasze laboratorium testowe do kontroli modułów fotowoltaicznych w naszej strefie przemysłowej w Szanghaju i Hefei. TUV SUD to agencja o globalnym zasięgu zajmująca się testowaniem, nadzorem i certyfikacją, a wyróżnienie to powinno wzmocnić rozpoznawalność marki i dodać rozgłosu jakości naszych produktów".

Dr. Huang powiedział również: "Nasze laboratorium testowe dla modułów odgrywa główną rolę w zarządzaniu jakością produkcji nowych materiałów oraz produktów w JA. Świadectwo kwalifikacji CTF stanowi kolejne potwierdzenie doskonałej kontroli jakości dla wspaniałych produktów".

Pan Hailiang Xu, Inspektor Główny Urządzeń Fotowoltaicznych w TUV SUD, Region Wielkich Chin oświadczył: "Świadectwo kwalifikacji laboratorium CTF to trzecia faza udoskonalania laboratorium JA dla TUV SUD. Każda kolejna faza udoskonalenia stanowi uznanie dla JA w zakresie prowadzenia laboratorium oraz urządzeń testowych oraz zgodność laboratorium z rozporządzeniem IECEE/CB. Sprawozdanie z testu CB i jego certyfikacja stanowią wymagania jakości technicznej dla solarnych produktów fotowoltaicznych na całym świecie. Wcześniej prawie wszystkie sprawozdania z testów CB można było uzyskać tylko od trzecich instytucji testujących. Dzięki kwalifikacji laboratorium testowego na CTF, JA SOLAR ma aktualnie możliwość uzyskania sprawozdania z testów bezpośrednio od TUV SUD lub z własnego laboratorium próbnego. Jest to ważnym osiągnięciem w zakresie branży solarnej".

JA Solar Holdings Co., Ltd.

JA Solar Holdings Co., Ltd. jest wiodącym producentem wysoko wydajnych produktów do energii słonecznej, przetwarzających światło słoneczne na energię elektryczną dla celów mieszkalnych, komercyjnych i lokalnej produkcji prądu. Firma jest jednym z największych światowych producentów produktów energii solarnej. Jej standardowa wysoko wydajna paleta produktów należy do najmocniejszych i najbardziej oszczędnych w tej dziedzinie. Firma dystrybuuje produkty pod własną marką, produkując je również w imieniu swoich klientów. Oficjalna witryna internetowa firmy to: www.jasolar.com.

TUV SUD

TUV SUD to dostawca rozwiązań o wysokiej jakości, poziomie bezpieczeństwa i trwałej zdolności do utrzymania, który specjalizuje się w zakresie testów, kontroli, audytów, certyfikacji, szkoleń i usług informacyjnych. Od 1866 roku firma pozostaje wierna swojej podstawowej zasadzie ochrony osób, majątku i środowiska naturalnego przed ryzykiem związanym z technologią. TUV SUD posiada siedzibę w Monachium, natomiast przedstawicieli znaleźć można w ponad 800 miejscowościach na całym świecie. TUV SUD prowadzi działalność globalną z zespołem tworzonym przez ponad 22 000 specjalistów interdyscyplinarnych, uznawanych za ekspertów w swojej dziedzinie. Poprzez połączenie bezstronnej ekspertyzy z bezcennymi spostrzeżeniami firma tworzy wartość dodaną na rzecz firm, klientów i środowiska naturalnego. Celem TUV SUD jest wspieranie klientów poprzez kompleksowy pakiet usług na całym świecie, mający na celu wzrost wydajności, obniżenie kosztów i zarządzanie ryzykiem. www.tuv-sud.com

Źródło: JA Solar Holdings Co., Ltd.

Data publikacji 16.05.2016, 10:58
Źródło informacji PR Newswire