TVN SA Podpisanie umowy o współpracy w zakresie pozyskiwania przekazów handlowych pomiędzy TVN S.A. i TVN Media Sp. z o.o.

26.06.2015, 16:47aktualizacja: 26.06.2015, 16:47

Raport bieżący 39/2015

Zarząd TVN S.A. ("TVN", "Spółka") informuje, że w dniu 26 czerwca 2015 r. podpisał z TVN Media Sp. z o.o. ("TVN Media"), spółką zależną od TVN S.A., umowę o współpracy w zakresie pozyskiwania przekazów handlowych , dotyczącą zawierania w imieniu TVN Media i na rzecz TVN umów o emisję reklam, sponsorowanie, lokowanie produktów oraz realizację ogłoszeń ("Umowa"). Umowa obowiązuje od dnia 1 stycznia 2015 r. do dnia 31 grudnia 2015 r.

Na podstawie Umowy TVN Media w imieniu własnym i na rzecz TVN zawiera umowy o emisję reklam, umowy o sponsorowanie, umowy o lokowanie produktów oraz umowy o realizację ogłoszeń. TVN Media pobiera za swoje usługi świadczone na rzecz TVN wynagrodzenie określone na warunkach rynkowych.

Umowa została uznana za znaczącą, ponieważ łączna wartość przychodów planowana do osiągnięcia przez TVN Media na rzecz Spółki na podstawie i w czasie obowiązywania Umowy przekroczy 10% kapitałów własnych TVN S.A.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz