TVN SA Powołanie członków Rady Nadzorczej

12.06.2015, 19:12aktualizacja: 12.06.2015, 19:12

Raport bieżący z plikiem 36/2015

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd TVN S.A. ("Spółka"), informuje, że Walnego Zgromadzenie Spółki obradujące w dniu 12 czerwca 2015 r. powołało w skład Rady Nadzorczej TVN S.A. 11 członków na okres wspólnej trzyletniej kadencji. W skład Rady Nadzorczej Spółki zostały powołane następujące osoby:

Arnold Bahlmann, Rodolphe Belmer, Michał Broniatowski, Paweł Gricuk, Sophie Guieysse, Wojciech Kostrzewa, Bertrand Meheut, Dr Wiesław Rozłucki, Bruno Valsangiacomo, Piotr Walter oraz Aldona Wejchert.

Powołane osoby pełniły funkcje członków Rady Nadzorczej Spółki w poprzedniej kadencji.

Życiorysy powołanych osób stanowią załącznik do niniejszego raportu.

Powołanie osoby nie prowadzą w stosunku do Spółki działalności konkurencyjnej. Osoby te również nie uczestniczą w spółkach konkurencyjnych jako ich wspólnicy, ani jako członkowie organów spółek kapitałowych. Nie uczestniczą również w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członkowie jej organów.

Powołane osoby poinformowały Zarząd Spółki, że ich nazwiska nie figurują w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz