Vantage nawiązuje partnerstwo z Financial Commission na rzecz zwiększenia przejrzystości w procesie rozwiązywania sporów

10.10.2022, 08:56aktualizacja: 10.10.2022, 09:00

PR Newswire

SYDNEY, 10 października 2022 r. /PRNewswire/ -- Firma Vantage, międzynarodowy pośrednik w obrocie różnymi instrumentami finansowymi, ogłosiła dzisiaj nawiązanie partnerstwa z Komisją Finansową (FinaCom), niezależną organizacją samoregulującą i zewnętrznym organem rozwiązującym spory zaistniałe pomiędzy podmiotami działającymi na rynku forex i na rynku obsługi transakcji na kontraktach (CFD).

Dzięki nowo nawiązanemu partnerstwu firma Vantage i jej klienci zyskują dostęp do szerokiego zakresu usług i korzyści członkowskich, takich jak bezstronny proces rozwiązywania problemów nadzorowany przez FinaCom oraz ochrona w kwocie do 20.000 EUR na klienta, pokrywana w ramach funduszu kompensacyjnego FinaCom.

Partnerstwo Vantage z FinaCom łączy dwie organizacje, które dążą do stosowania najbardziej rygorystycznych standardów w praktykach biznesowych w branży forex, w celu zapewnienia bardziej wiarygodnego i przejrzystego środowiska handlowego.

Marc Despallieres, dyrektor ds. strategii i handlu w Vantage, powiedział: „Jesteśmy ogromnie zadowoleni z nawiązania współpracy z Komisją Finansową. Opinie naszych klientów i ich doświadczenia w relacjach handlowych z nami są dla nas ogromnie ważne i cieszymy się, że mamy wsparcie ze strony wysoko cenionej, zewnętrznej organizacji zajmującej się rozwiązywaniem sporów, jaką jest Finacom”.

„Jako zespół Vantage jesteśmy dumni z tworzenia przedsiębiorstwa zaangażowanego w robienie tego, co jest właściwe. Stanowimy cieszącą się zaufaniem organizację samoregulującą, z której nasi klienci i pracownicy również mogą być dumni”.

Vantage

Vantage to międzynarodowy podmiot pośredniczący w obrocie różnymi instrumentami finansowymi, który oferuje klientom dostęp do sprawnej i efektywnej obsługi transakcji na kontraktach CFD na rynku Forex, jak również w obrocie towarowym i transakcjach indeksowych i giełdowych.

Firma posiada ponad 10-letnie doświadczenie na rynku, zatrudniając ponad tysiąc pracowników w przeszło 30 biurach na całym świecie.

Vantage oferuje więcej niż tylko pośrednictwo. Firma zapewnia również zaufany ekosystem obrotu oparty na nagradzanej aplikacji mobilnej oraz szybszej i prostszej platformie tradingowej, dzięki której klienci mogą w większym stopniu wykorzystywać nadarzające się szanse. Aplikację Vantage można ściągnąć w App Store lub Google Play.

Skorzystaj z możliwości rynkowych dzięki inteligentniejszym transakcjom: trade smarter @vantage

Komisja Finansowa

Komisja Finansowa jest niezależną zewnętrzną organizacją zajmującą się rozstrzyganiem sporów powstałych pomiędzy podmiotami handlowymi a ich dostawcami usług finansowych, których zainteresowane strony nie są w stanie bezpośrednio rozwiązać. Komisja Finansowa początkowo miała na celu zaoferowanie nowego podejścia dla podmiotów handlowych i pośredników z zakresu rozwiązywania sporów, które powstają w trakcie handlu na rynkach elektronicznych, takich jak Foreign Exchange, a następnie rozszerzyła działalność o CFD i powiązane instrumenty pochodne, a także certyfikację platform technologicznych wykorzystywanych w branży handlowej.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1745281/Vantage_Logo.jpg

Źródło: Vantage

KONTAKT:
Gwyneth Yeo
Dział globalnego wizerunku marki i komunikacji Vantage
Vantage
e-mail: Gwyneth.Yeo@vantagemarkets.com