VISTAL GDYNIA SA (6/2022) Zawiadomienia o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w Vistal Gdynia S.A.

15.03.2022, 20:56aktualizacja: 15.03.2022, 20:57

Raport bieżący 6/2022

Zarząd Vistal Gdynia S.A. ("Spółka") działając zgodnie z art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych ("Ustawa"), informuje, że w dniu 15 marca 2022 r. do Spółki wpłynęły od Pana Ryszarda Matyka, BMMR Investments Sp. z o.o. oraz Pani Bożeny Matyka, sporządzone w trybie art. 69 Ustawy, łącznie trzy zawiadomienia o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce, których treść Spółka przekazuje poniżej.

Treść zawiadomienia od Pana Ryszarda Matyka:

"Na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej "Ustawa"), zawiadamiam, że w dniu 11 marca 2022 r. doszło do zmniejszenia udziału w ogólnej liczbie głosów posiadanych przez Ryszarda Matyka pośrednio poprzez spółkę BMMR Investments Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (KRS: 0000537054) w spółce Vistal Gdynia S.A. z siedzibą w Gdyni (dalej "Spółka"). Zmniejszenie udziału nastąpiło w wyniku zbycia przez BMMR Investments Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu na rynku regulowanym łącznie 172 000 akcji Spółki.

Przed zbyciem akcji Spółki Ryszard Matyka posiadał pośrednio 7 500 000 akcji, tj. 45,51% w kapitale zakładowym Spółki, co stanowiło 7 500 000 głosów z tych akcji i udział 45,51% w ogólnej liczbie głosów. Przed zbyciem akcji Ryszard Matyka nie posiadał bezpośrednio akcji Spółki.

Po zbyciu akcji Spółki Ryszard Matyka posiada aktualnie pośrednio 7 328 000 akcji, tj. 44,47% w kapitale zakładowym Spółki, co stanowi 7 328 000 głosów z tych akcji i udział 44,47% w ogólnej liczbie głosów. Po zbyciu akcji Ryszard Matyka nie posiada bezpośrednio akcji Spółki.

Informuję, również, że nie występują podmioty zależne ode, inne niż BMMR Investments Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, posiadające akcje Spółki i nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) Ustawy, jak również nie posiadam instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1) i 2) Ustawy.".

Treść zawiadomienia od BMMR Investments Sp. z o.o.:

"Na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej "Ustawa"), działając w imieniu BMMR Investments Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, niniejszym zawiadamiam, że w dniu 11 marca 2022 r. doszło do zmniejszenia udziału w ogólnej liczbie głosów posiadanych przez spółkę BMMR Investments Sp. z o.o. w spółce Vistal Gdynia S.A. z siedzibą w Gdyni (dalej "Spółka"). Zmniejszenie udziału nastąpiło w wyniku zbycia przez BMMR Investments Sp. z o.o. na rynku regulowanym łącznie 172 000 akcji Spółki.

Przed zbyciem akcji Spółki BMMR Investments Sp. z o.o. posiadała 7 500 000 akcji, tj. 45,51% w kapitale zakładowym Spółki, co stanowiło 7 500 000 głosów z tych akcji i udział 45,51% w ogólnej liczbie głosów.

Po zbyciu akcji Spółki BMMR Investments Sp. z o.o. posiada aktualnie 7 328 000 akcji, tj. 44,47% w kapitale zakładowym Spółki, co stanowi 7 328 000 głosów z tych akcji i udział 44,47% w ogólnej liczbie głosów.

Informuję, również, że nie istnieją podmioty zależne od BMMR Investments Sp. z o.o. posiadające akcje Spółki i nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) Ustawy, jak również BMMR Investments Sp. z o.o. nie posiada instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1) i 2) Ustawy.".

Treść zawiadomienia od Pani Bożeny Matyka:

"Na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej "Ustawa"), zawiadamiam, że w dniu 11 marca 2022 r. doszło do zmniejszenia udziału w ogólnej liczbie głosów posiadanych przez Bożenę Matyka w spółce Vistal Gdynia S.A. z siedzibą w Gdyni (dalej "Spółka"). Zmniejszenie udziału nastąpiło w wyniku zbycia na rynku regulowanym łącznie 29 000 akcji Spółki.

Przed zbyciem akcji Spółki Bożena Matyka posiadała 2 500 000 akcji, tj. 15,17% w kapitale zakładowym Spółki, co stanowiło 2 500 000 głosów z tych akcji i udział 15,17% w ogólnej liczbie głosów.

Po zbyciu akcji Spółki Bożena Matyka posiada aktualnie 2 471 000 akcji, tj. 14,995% w kapitale zakładowym Spółki, co stanowi 2 471 000 głosów z tych akcji i udział 14,995% w ogólnej liczbie głosów.

Informuję, również, że nie występują podmioty zależne ode mnie posiadające akcje Spółki i nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) Ustawy, jak również nie posiadam instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1) i 2) Ustawy.".

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz