VISTULA GROUP SA (14/2017) Żądanie umieszczenia określonych spraw w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Vistula Group S.A. zwołanego na dzień 27 kwietnia 2017 r.

06.04.2017, 19:04aktualizacja: 06.04.2017, 19:04

Raport bieżący 14/2017

1. Zarząd Vistula Group S.A. w Krakowie ("Spółka") informuje, że w piśmie z dnia 5 kwietnia 2017 r. Otwarty Fundusz Emerytalny PZU "Złota Jesień" jako akcjonariusz Spółki reprezentujący co najmniej 1/20 kapitału zakładowego Spółki, na podstawie art. 401 § 1 kodeksu spółek handlowych złożył w Spółce żądanie umieszczenia w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki zwołanego na dzień 27 kwietnia 2017 r. ("Walne Zgromadzenie"), po punkcie: "Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Zarządu i Rady Nadzorczej Spółki absolutorium z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2016." nowego punktu porządku obrad w brzmieniu: "Zmiany w składzie Rady Nadzorczej".

Wraz z wyżej opisanym żądaniem przedstawiono poniższe projekty uchwał Walnego Zgromadzenia dotyczące proponowanego punktu porządku obrad:

"Uchwała nr ...

Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki Vistula Group S.A.

z dnia 27 kwietnia 2017 roku

w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej Spółki

Działając na podstawie art. 385 § 1 kodeksu spółek handlowych:

1. Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki odwołuje ze składu Rady Nadzorczej Spółki Panią/Pana .............

2. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia."

"Uchwała nr ...

Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki Vistula Group S.A.

z dnia 27 kwietnia 2017 roku

w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej Spółki

Działając na podstawie art. 385 § 1 kodeksu spółek handlowych:

1. Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki powołuje w skład Rady Nadzorczej Spółki Panią/Pana .............

2. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia."

2. W związku z opisanym w pkt. 1 powyżej żądaniem umieszczenia określonych spraw w porządku obrad Walnego Zgromadzenia, Zarząd Spółki ogłasza zmianę w porządku obrad Walnego Zgromadzenia wprowadzoną na żądanie akcjonariusza Otwarty Fundusz Emerytalny PZU "Złota Jesień" i przedstawia poniżej nowy porządek obrad Walnego Zgromadzenia.

"Porządek obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Vistula Group S.A. zwołanego na dzień 27 kwietnia 2017 roku na godzinę 12.00 w siedzibie Spółki w Krakowie, przy ul. Pilotów 10, (31-462 Kraków), piętro IX:

1. Otwarcie Walnego Zgromadzenia.

2. Wybór Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia.

3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia oraz jego zdolności do podejmowania uchwał.

4. Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia porządku obrad.

5. Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Spółki i działalności grupy kapitałowej Vistula Group S.A. oraz jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2016.

6. Przedstawienie sprawozdania Rady Nadzorczej z oceny sprawozdania Zarządu z działalności Spółki oraz jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2016 oraz wniosku Zarządu w sprawie sposobu pokrycia niepokrytej straty z lat ubiegłych oraz w sprawie sposobu podziału zysku netto Spółki za rok obrotowy 2016.

7. Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok obrotowy 2016 oraz sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2016.

8. Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności grupy kapitałowej Vistula Group S.A. za rok obrotowy 2016 oraz w sprawie zatwierdzenia skonsolidowanego sprawozdania finansowego grupy kapitałowej Vistula Group S.A. za rok obrotowy 2016.

9. Podjęcie uchwały w sprawie sposobu pokrycia niepokrytej straty z lat ubiegłych oraz w sprawie sposobu podziału zysku netto Spółki za rok obrotowy 2016.

10. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Zarządu i Rady Nadzorczej Spółki absolutorium z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2016.

11. Zmiany w składzie Rady Nadzorczej.

12. Zamknięcie Walnego Zgromadzenia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz