W Europie Wschodniej powstaną pierwsze obiekty Crystal Lagoons® - Public Access Lagoons™

27.08.2020, 13:30aktualizacja: 27.08.2020, 13:30

Umowy licencyjne na obiekty PAL™ stają się rozwiązaniem przyszłości – inwestorzy pragną wykonać kolejny krok, zachęceni sukcesem obiektów PAL w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają wysoki zwrot z inwestycji i długofalowe zabezpieczenie przed zakłóceniami spowodowanymi przez Covid i rynek Amazon.

MIAMI, 27 sierpnia 2020 r. /PRNewswire/ -- Crystal Lagoons®, innowacyjna międzynarodowa korporacja ze Stanów Zjednoczonych zajmująca się tworzeniem dużych, krystalicznie czystych lagun, ma na swoim koncie 600 projektów w 60 krajach, znajdujących się w różnych fazach realizacji. Obecnie spółka wchodzi na rynek Europy Wschodniej z rewolucyjnymi obiektami pod nazwą Public Access Lagoons™ (znanymi również jako PAL™), do których wstęp jest możliwy za okazaniem biletu.

Postrzegane jako rozwiązanie przyszłości, ramowe umowy licencyjne odzwierciedlają zainteresowanie inwestorów rozwiązaniem pozwalającym uzyskać bezprecedensowy zwrot z inwestycji przy niskim ryzyku i długofalowym zabezpieczeniu przed zakłóceniami spowodowanymi przez Covid i rynek Amazon.

Zainteresowanie obiektami PAL, jako miejscem spotkań na miarę XXI wieku, wzrosło po ich sukcesie w Japonii, która jest uważana za najbardziej zaawansowany technologicznie kraj na świecie, a także w Stanach Zjednoczonych – szczególnie w Teksasie i na Florydzie, gdzie dzienne przychody ze sprzedaży biletów, które wyprzedają się z wyprzedzeniem, sięgają 50 tys. USD, zaś liczba odwiedzających wynosi 1,2 tys.

Ogromnych rozmiarów, krystalicznie czyste laguny otoczone piaszczystymi plażami stają się wizytówkami miast. Firma oferuje modele inwestycyjne o mniej lub bardziej rozbudowanej infrastrukturze i szerokiej gamie rozwiązań obejmujących obiekty służące organizacji działań promocyjnych i marketingowych, imprez spożywczych, wesel i koncertów o różnorodnym charakterze, takie jak plaże, tarasy czy wiaty, a także zróżnicowaną ofertę usług gastronomicznych, sprzedaży detalicznej, amfiteatrów i pokazów.

Wśród wiodących rynków, w obrębie których podpisano już istotne umowy ramowe, tj. umowy obejmujące dużą liczbę obiektów PAL, znajdują się Stany Zjednoczone (16 obiektów PAL), Korea (30), Pakistan (15) i Ameryka Środkowa (18).

„Inwestorzy przewidują, że po zrealizowaniu projektów będą w stanie utworzyć piramidę finansową. Mimo niskiej inwestycji początkowej firma może uzyskać bardzo wysoką wartość bieżącą" – powiedział Francisco Matte, dyrektor regionalny Crystal Lagoons.

„W branży hotelowej również odnotowano wzrost wartości, w oparciu o wskaźniki spożycia jedzenia i napojów, sięgający nawet 200% w przypadku hoteli posiadających dostęp do plaży w porównaniu z obiektami położonymi w głębi lądu. Inwestorzy potwierdzają, że w przypadku terenów o niższej wartości obiekty hotelowe położone przy plaży i posiadające elementy rozwiązania PAL mogą liczyć na bardzo atrakcyjny zwrot z inwestycji" - dodał.

Na terenie Europy Crystal Lagoons negocjuje aktualnie warunki budowy 30obiektów PAL w takich krajach, jak Chorwacja, Serbia, Węgry, Rumunia, Rosja i Ukraina, w oparciu o licencje na wyłączność w każdym z wymienionych krajów.

„PAL to wyjątkowo solidna opcja, dlatego Crystal Lagoons wybiera sobie najlepszych partnerów z całego świata" - podsumował Matte.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1233028/Epperson_FOTO_1.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1233026/Lago_Mar_FOTO_2.jpg