W ramach grantu Grow the Trades DEWALT przekaże 5 milionów dolarów na rozwój zawodów rzemieślniczych w Europie

13.09.2024, 08:54aktualizacja: 13.09.2024, 09:07

PR Newswire/DEWALT
  • Środki zostaną przeznaczone na wsparcie edukacji rzemieślniczej w takich dziedzinach jak stolarstwo, obróbka betonu i hydraulika
  • DEWALT współpracuje z WorldSkills, największym na świecie międzynarodowym konkursem umiejętności, który odbędzie się w tym tygodniu i obejmie pulę nagród rzeczowych o wartości przeszło miliona dolarów w postaci narzędzi dla szkół technicznych i zawodowych w całej Francji

LYON, Francja, 12 września 2024 r. /PRNewswire/ -- DEWALT, marka Stanley Black & Decker i lider kompleksowych rozwiązań technicznych, ogłosił przekazanie 5 milionów dolarów na przestrzeni czterech lat na wsparcie rozwoju umiejętności rzemieślniczych w Wielkiej Brytanii, Francji, Polsce i Czechach. Ponadto DEWALT będzie współpracować z WorldSkills przy rozdystrybuowaniu narzędzi wartych miliona dolarów wykorzystanych podczas konkursu WorldSkills wśród szkół technicznych i zawodowych w całej Francji.

Konkurs WorldSkills 2024, największy na świecie międzynarodowy konkurs umiejętności, gromadzi przeszło 1400 uczestników reprezentujących 69 krajów i regionów w celu prezentacji i wymiany zawodowej wiedzy fachowej. Wydarzenie to, organizowane co dwa lata przez WorldSkills International, jest najważniejszym konkursem umiejętności zawodowych.

Chris Nelson, dyrektor generalny Stanley Black & Decker, ogłosił przeznaczenie 5 milionów na rozwój zawodów rzemieślniczych w ramach grantu Grow the Trades podczas konkursu WorldSkills 2024 na dyskusji panelowej poświęconej istotnej roli edukacji technicznej i zawodowej oraz szkoleń dla zrównoważonego rozwoju na świecie.

„W DEWALT zauważamy, że niedobory wykwalifikowanych pracowników osiągnęły poziomy krytyczne, stwarzając znaczne trudności dla gospodarek lokalnych w całej Europie” - powiedział Nelson. „Aby sprostać tej pilnej potrzebie, chcemy wyposażyć nowe pokolenie rzemieślników w narzędzia i zasoby potrzebne do rozpoczęcia satysfakcjonującej kariery w branży rzemieślniczej”.

47 edycja WorldSkills odbywa się we francuskim Lyonie od 10 do 15 września 2024 r. Celem konkursu jest inspirowanie i wspieranie młodych ludzi w wyborze zawodów rzemieślniczych poprzez rozwój umiejętności i zmianę postrzegania edukacji i szkoleń zawodowych.

DEWALT, który wspiera WorldSkills International od dziesięciu lat, jest platynowym partnerem WorldSkills Lyon 2024.

Więcej informacji o działaniach DEWALT na rzecz uzupełniania niedoborów zawodów rzemieślniczych oraz zobowiązania Grow the Trades można znaleźć na stronie DEWALT Grow the Trades.

DEWALT

DEWALT, marka Stanley Black & Decker, świętuje stulecie działalności, nieprzerwanie dostarczając klientom kompleksowych rozwiązań technicznych i z zakresu architektury krajobrazu. Dostosowując najnowszą technologię do wyzwań dzisiejszych zawodów rzemieślniczych, DEWALT tworzy przełomowe rozwiązania techniczne przyszłości oraz nowej generacji narzędzia, urządzenia do użytku na zewnątrz i przyszłościowe technologie. Produkty DEWALT. MOCNE I NIEZAWODNE®. Więcej informacji na stronie www.dewalt.com i w mediach społecznościowych DEWALT: Facebook, Instagram i LinkedIn.

Stanley Black & Decker

Spółka Stanley Black & Decker (NYSE: SWK), założona w 1843 r. z siedzibą w USA, jest światowym liderem w branży narzędzi i urządzeń do użytku na zewnątrz, który posiada zakłady produkcyjne na całym świecie. Około 50 tysięcy różnorodnych i skutecznych pracowników firmy produkuje innowacyjne i tworzone z myślą o użytkownikach elektronarzędzia, narzędzia ręczne, systemy przechowywania, cyfrowe rozwiązania techniczne, produkty do aktywności na świeżym powietrzu i lifestyle’owe oraz specjalistyczne mocowania, które służą budowniczym, rzemieślnikom i majsterkowiczom na całym świecie. Światowej klasy portfolio zaufanych marek spółki obejmuje DEWALT®, CRAFTSMAN®, STANLEY®, BLACK+DECKER® i Cub Cadet®. Więcej informacji znajduje się na stronie www.stanleyblackanddecker.com i w mediach społecznościowych Stanley Black & Decker: Facebook, Instagram, LinkedIn i X.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1479627/DEWALT_Logo.jpg

Źródło: DEWALT