WANDALEX SA Uchwalenie wypłaty dywidendy

13.05.2015, 22:51aktualizacja: 13.05.2015, 22:51

Raport bieżący 32/2015

Zarząd Wandalex S.A. (Spółka) informuje, że Walne Zgromadzenie Spółki podjęło w dniu 13.05.2015 r. Uchwałę nr 5 w sprawie podziału zysku za rok obrotowy 2014.

Uchwalona została dywidenda w wysokości 3.636.185,20 zł (słownie: trzy miliony sześćset trzydzieści sześć tysięcy sto osiemdziesiąt pięć złotych dwadzieścia groszy), tj.0,40 zł (słownie czterdzieści groszy) na akcję,

W podziale zysku za rok obrotowy 2014 uczestniczą akcje imienne serii A, B, C oraz akcje zwykłe na okaziciela serii A, B, C, D.

W podziale zysku za rok obrotowy 2014 nie uczestniczą akcje własne w ilości sztuk 112.256 serii D (akcje na okaziciela) oraz akcje własne w ilości sztuk 48.000 serii A (akcje imienne) - nabyte przez Spółkę w ramach nabywania w pełni pokrytych akcji własnych Spółki od akcjonariuszy Wandalex S.A. z przeznaczeniem do dalszej odsprzedaży lub w celu zaoferowania kluczowym menedżerom Spółki, lub celem umorzenia - na warunkach i w trybie ustalonych w Uchwale Nr 5/2014 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Wandalex S.A. z dnia 29 maja 2014 roku.

Prawo do dywidendy uzyskują akcjonariusze posiadający akcje Wandalex S.A. w dniu 22 maja 2015 r.

Wypłata dywidendy nastąpi w dniu 12 czerwca 2015 r.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz