Warwick dodaje cenną pozycję z Mayfair do portfela londyńskich nieruchomości wielorodzinnych

14.12.2021, 15:10aktualizacja: 14.12.2021, 15:14

PR Newswire/Warwick Investment Group

LONDYN, 14 grudnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Warwick Investment Group nabyła unikatowy budynek wielorodzinny o bogatej historii, znajdujący się przy 13/13a North Audley Street w dzielnicy Mayfair w Londynie. Zakup ten poprzedziły niedawne tegoroczne transakcje nabycia przez Warwick domów jednorodzinnych w dzielnicy Belgravia.

Nieruchomość w Mayfair, obejmująca budynek niewpisany do rejestru zabytków znajdujący się w obrębie strefy ochrony konserwatorskiej, została nabyta w trybie transakcji bez pośredników, negocjowanej przez członków londyńskiego zespołu Warwick ze sprzedającym.

Zakup nieruchomości przy North Audley Street jest drugą transakcją firmy w okresie ostatnich trzech miesięcy, ukierunkowaną na kluczowe aktywa w najlepszych lokalizacjach o dużym potencjale wzrostu wartości. Firma Warwick już rozpoczęła prace projektowe w celu optymalizacji budynku na potrzeby jego repozycjonowania w perspektywie długofalowej.

Większość lokali w budynku znajdującym się w północnej części Mayfair, pomiędzy Grosvenor Square i Oxford Street, ma dostęp do części zewnętrznej nieruchomości i bezpośredni widok na Hyde Park.

Warwick aktywnie konsoliduje zasoby mieszkaniowe w centrum Londynu w ramach nowo powstałej marki najmu lokali, wyznaczając cel znalezienia się w gronie 10 najlepszych prywatnych właścicieli lokali pod wynajem w stolicy.

Andrew Chrysostomou, starszy dyrektor zarządzający na region Wielkiej Brytanii:

„nabytek ten jest znaczącym uzupełnieniem naszego portfela nieruchomości pod względem lokalizacji i możliwości zwiększenia wartości. Jesteśmy obecnie czołowymi właścicielami lokali pod wynajem zarówno w dzielnicy Mayfair jak i Belgravia w centrum Londynu”.

Richard, założycielka i dyrektor generalna:

„nieruchomość przy ulicy North Audley Street charakteryzuje się bogatą historią angielsko-amerykańską i z niecierpliwością oczekujemy na jej repozycjonowanie ukierunkowane na zaspokojenie zapotrzebowania na wynajem mieszkań w Londynie pod naszą marką najmu lokali”.

Fotografia - https://mma.prnewswire.com/media/1707860/Audley_photo.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/897718/Warwick_Group_Logo.jpg