WDX SA Sprzedaż akcji własnych

28.10.2015, 14:50aktualizacja: 28.10.2015, 14:50

Raport bieżący 50/2015

Zarząd WDX S.A. (Spółka) informuje, że w dniu 28 października 2015r. otrzymał od działającego na zlecenie Spółki Domu Maklerskiego BZ WBK S.A. informację o dokonaniu w dniu 27 października 2015r. transakcji sprzedaży - podczas sesji giełdowej, na rynku regulowanym - przez Spółkę 112.256 sztuk akcji własnych po średniej cenie jednostkowej 5,50 zł, za łączną kwotę 617.408,00 zł. Wartość nominalna akcji wynosi 1 (jeden) złoty. Spółka posiadała powyższe akcje wskutek dokonania ich skupu w wykonaniu Uchwały Nr 5/2014 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia WDX S.A. z dnia 29 maja 2014 roku, na mocy której udzielone zostało Zarządowi Spółki upoważnienie do nabycia akcji własnych Spółki. Przedmiotowa sprzedaż akcji własnych została dokonana w celu realizacji tej uchwały.

Sprzedane akcje własne stanowią 1,2135% kapitału zakładowego Spółki oraz 1,0074% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Po dokonaniu powyższej transakcji Spółka posiada 48.000 akcji własnych imiennych uprawniających do 96.000 głosów na Walnym Zgromadzeniu. Akcje własne imienne stanowią 0,5189 % kapitału zakładowego oraz 0,8615% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz