WeNet nawiązał współpracę z Łukaszem Łagożnym - himalaistą i zdobywcą Korony Ziemi

19.09.2023, 10:54aktualizacja: 19.09.2023, 11:03

WeNet - Łukasz Łagożny
WeNet już po raz kolejny łączy biznes z pasją i sportem, czego dowodem jest rozpoczynająca się właśnie współpraca z Łukaszem Łagożnym, polskim himalaistą, zdobywcą Korony Ziemi i pasjonatem wyzwań. Jako miłośnik gór i wysokich szczytów Łukasz Łagożny będzie wspierał WeNet w szkoleniach menedżerskich oraz coachingu dla pracowników.

Pasją można dzielić się na wiele sposobów i z tego właśnie powodu WeNet postanowił nawiązać współpracę z tym wybitnym polskim podróżnikiem i himalaistą. Tym, co łączy WeNet i Łukasza Łagożnego, są wartości, w tym przede wszystkim stawianie sobie ambitnych celów i osiąganie ich, determinacja w pokonywaniu trudności, zdobywanie doświadczeń i budowanie przyszłości na mocnym fundamencie doświadczeń i wniosków. Wysiłek i wytrwałe dążenie do celu, podejmowanie wyzwań to spoiwo łączące biznes i pasję.

WeNet będzie wspierał Łukasza w realizacji jego ambitnych planów, wśród których jest zdobycie wszystkich szczytów zaliczanych do Śnieżnej Pantery. Jeżeli ukończy je z sukcesem, będzie pierwszym Polakiem w historii posiadającym tytuł Śnieżnej Pantery oraz Korony Ziemi. Jednak wspieranie pasji to nie wszystko. W ramach współpracy Łukasz zaangażuje się w działania wspierające rozwój i motywację menedżerów. Wspólnie z WeNet przygotuje serię podcastów poruszających tematykę zarządzania zmianą, budowania zespołów kryzysowych czy sposobów na rozwiązywanie konfliktów w zespole. Łukasz, na przykładzie swoich wieloletnich już doświadczeń we wspinaczce, opowie, jak można wykorzystać potencjał pracy zespołowej oraz jak połączyć go z indywidualnymi predyspozycjami czy talentami członków zespołów projektowych.

„Bardzo cieszy nas współpraca z Łukaszem Łagożnym. Tego typu projekty mają bardzo duży potencjał i zawsze wzbudzają żywe zainteresowanie pracowników. Sportowcy czy pasjonaci wspinaczek górskich mają bogate doświadczenie w wychodzeniu z sytuacji ekstremalnych, niejednokrotnie pokonywali trudności nie do pokonania, są zahartowaniu i emanują siłą. Z ich doświadczeń można czerpać wzorce, które sprawdzą się również w biznesie. Sportowcy, himalaiści, alpiniści są żywym przykładem tego, jak pasja i podejmowanie wyzwań kształtują charakter człowieka, dodają siły do działania i inspirują” - komentuje Jarosław Mikos, prezes zarządu WeNet Group.

Łukasz Łagożny jest pierwszym mieszkańcem Podkarpacia, który zdobył Koronę Ziemi oraz stanął na najwyższej górze świata - Mount Everest, zdobyty do 8300 m n.p.m. bez użycia dodatkowego tlenu. Alpinista, himalaista, triathlonista (IM), biegacz ultra (najdłuższe zawody: 378 km, maraton: poniżej 3h). Członek Rady Naukowej Bieszczadzkiego Parku Narodowego, zgrupowania unifikacji PHZ oraz Klubu Wysokogórskiego Lublin, organizator Biegów Górskich Sanok. Prywatnie inżynier, mąż i ojciec. Jest również autorem książek podróżniczych: „Jak długa jest noc” oraz „Przepraszam za marzenia”.

O WeNet

WeNet to firma działająca w obszarze szeroko pojętego doradztwa internetowego. Ponad 1000 ekspertów w całym kraju oferuje skuteczne rozwiązania dla biznesu, ze szczególnym uwzględnieniem przedsiębiorców z sektora MŚP. Firma ma w pakiecie wszystkie usługi internetowe, takie jak tworzenie i pozycjonowanie stron internetowych, prowadzenie dedykowanych kampanii reklamowych i działań marketingu lokalnego online, tworzenie e-sklepu oraz hosting stron internetowych. Z usług WeNet korzysta już 50 000 małych i średnich firm. Obecnie działa w całej Polsce i ma biura w 18 lokalizacjach.

KONTAKT:

Tomasz Jaros