WOJAS SA (13/2020) Zawarcie aneksu do umowy kredytowej

15.07.2020, 01:18aktualizacja: 15.07.2020, 01:18

Raport bieżący 13/2020

Zarząd WOJAS S.A. informuje o uruchomieniu w dniu dzisiejszym aneksu nr 8 do umowy wielocelowej linii kredytowej zawartej pomiędzy WOJAS S.A. a BNP PARIBAS Bank Polska S.A. (dalej "Bank") z dnia 25 marca 2015 r.

Na mocy tego aneksu, zawartego pod datą 06 lipca 2020 r., Bank odnawia przyznany limit kredytowy na okres do 06 lipca 2022 r. Bank udziela limitu kredytowego do kwoty 17 mln zł (zwiększenie limitu o 4 mln zł), w tym do 16,5 mln zł na kredyty obrotowe oraz do 0,5 mln zł na gwarancje i akredytywy, przy czym w drugim roku obowiązywania przyznanego limitu, następować będzie spłata miesięczna kredytu obrotowego w wysokości 335 tys. zł miesięcznie, tj. łącznie o kwotę 4 mln zł.

Zabezpieczenie umowy kredytowej zwiększono o gwarancję spłaty kredytu udzielonej przez Bank Gospodarstwa Krajowego w ramach linii gwarancyjnej PLG FGP. Kowenanty bankowe zawarte w umowie kredytowej nie uległy zmianie.

Oprocentowanie linii kredytowej ustalono na WIBOR 1M + marża Banku.

Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od warunków przyjętych dla tego typu umów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz