Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Do tej pory w Walutomacie można było wpłacać pieniądze na wymianę poprzez przelew tradycyjny, a złotówki także poprzez Pay by link - tę możliwość Walutomat wprowadził jako pierwszy kantor internetowy w Polsce. Teraz poszerza te możliwości o QR kody, które pozwolą ominąć żmudne wpisywanie ręcznie danych do przelewu tradycyjnego, oraz o płatności kartą.
Opcja płatności kartą może być szczególnie popularna wśród klientów Walutomatu wymieniających walutę zgromadzoną na zagranicznych rachunkach - ich wpłata do serwisu kartą będzie najszybszą opcją, a w wielu przypadkach również tańszą niż tradycyjny przelew SWIFT. Przez płatności kartą będzie można wpłacać w serwisie: PLN, EUR, GBP i USD.
„Fintech powinien dostosować się do przyzwyczajeń klienta co do metod płatności w internecie, a nie odwrotnie - dlatego rozpoczęliśmy udostępnianie klientom różnorodnych form wpłaty do serwisu, na przykład pay-by-links, tak popularnych w polskim eCommerce, a teraz sfinalizowaliśmy projekt akceptacji wpłat kartowych - mówi Bartosz Grycza, kierownik ds. rozwoju produktów Walutomat.pl.
Walutomat.pl realizuję tę usługę poprzez uznanego operatora płatności Przelewy24. Operator będzie pobierał niewielką opłatę serwisową za skorzystanie z tej możliwości. Opłata będzie widoczna przed wpłatą pieniędzy. Walutomat.pl obsługuje popularne karty MasterCard, Visa, VPay, Maestro, JCB. Usługa działa dla zweryfikowanych klientów Walutomatu, czyli takich, którzy wykonali przynajmniej jedną wpłatę przelewem lub przez szybkie płatności.
Walutomat.pl jest najdłużej działającym polskim serwisem wymiany walut. Korzysta z niego 300 tys. osób, które wymieniają waluty między sobą, po bardzo atrakcyjnych kursach. Serwis umożliwia także m.in. korzystne przelewy zagraniczne do ponad 40 krajów świata, czy wypłatę gotówki w euro.
KONTAKT:
Katarzyna Moszko-Stachowska
PR Manager
tel. kom. +48 502 244 353
e-mail: katarzyna.stachowska@currency-one.com
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 23.04.2019, 15:08 |
Źródło informacji | Currency One |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ