Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Dzika karta Valerii Olianovskiej
Od poniedziałku na kortach ziemnych Arki w Gdyni trwa tenisowy turniej rangi WTA 250 BNP Paribas Poland Open. Gwiazdami meczu otwarcia byli Iga Świątek i Hubert Hurkacz. Menedżerka Igi Świątek Paulina Wójtowicz towarzyszy wschodzącej gwieździe polskiego tenisa Valerii Olianovskiej, która plasuje się obecnie na 678. miejscu w klasyfikacji Women’s Tennis Association. Dzięki dzikiej karcie do głównej tabelki przyznanej przez organizatorów turnieju zyskała szansę zmierzenia się z najlepszymi zawodniczkami światowego tenisa.
Kim jest Valeria Olianovskaia
Valeria pochodzi z Moskwy, w tenisa gra od piątego roku życia. Należała do jednego z największych klubów tenisowych prestiżowej IMG Academy. Rok temu w Turcji wygrała swój pierwszy turniej Międzynarodowej Federacji Tenisa, którego jest też trzykrotną finalistką. BNP Paribas Poland Open to do tej pory największy turniej jej w karierze. „Potrzeba nam gotowych na ciężką pracę i skupionych na celu zawodniczek. Taki potencjał widzę właśnie tutaj” - mówi Paulina Wójtowicz.
Marzenie o reprezentacji Polski
Do Polski Valeria trafiła dzięki rosyjskiej tenisistce Nadii Pietrovej, swego czasu zajmującej trzecie miejsce w światowych rankingach, która poleciła jej naszą kadrę szkoleniową. Mieszka tutaj już od kilku lat i właśnie jest w trakcie procedury zmiany obywatelstwa na polskie. Jej marzeniem jest wejście do oficjalnej reprezentacji Polski i gra w biało-czerwonych barwach na Igrzyskach Olimpijskich 2024 w Paryżu. Jej dewiza to „Dreams don’t work until you do”.
Biorąc pod uwagę fakt, że Valerię Olianovskaią wspierają Superbid i menedżerka zwyciężczyni turnieju Roland Garros, jest na dobrej drodze, by zostać zawodniczką na miarę Igi Świątek.
Z trybun Valerię wspiera aktorka Natalia Janoszek, pierwsza Polka nagrodzona bollywoodzką nagrodą filmową JIFA oraz Patryk Gajda ze sponsorującej tenisistkę aplikacji Superbid.
Źródło informacji: Agencja Rocket Science
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 20.07.2021, 12:38 |
Źródło informacji | Agencja Rocket Science |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ