Wydarzenie Venture Tianfu z powodzeniem odbywa się w Budapeszcie, stolicy Węgier

05.07.2019, 11:10aktualizacja: 05.07.2019, 11:10

The Executive Committee of Venture Tianfu

BUDAPESZT, Węgry, 4 lipca 2019 r. /PRNewswire/ - Po południu 28 czerwca 2019 r. z powodzeniem odbyło się wydarzenie Venture Tianfu w pięknej bibliotece Uniwersytetu Eotvosa Loranda. Ponad 100 gości, w tym przedstawiciele węgierskiego parlamentu, węgierskiej Agencji Promocji Eksportu, węgierskich przedsiębiorstw technologicznych, wiodących uniwersytetów, chińscy liderzy biznesowi, przedstawiciele międzynarodowych inkubatorów, znani eksperci oraz zespoły innowacji i przedsiębiorczości młodych z Chengdu i Budapesztu, odkrywali i wymieniali się nowymi trendami i możliwościami współpracy w zakresie globalnych innowacji i przedsiębiorczości.

W wydarzeniu wzięli udział wiceprezes Komitetu Miejskiego Chengdu Politycznej Konferencji Konsultacyjnej Ludności Chin Hao Kangli; członek węgierskiego parlamentu Lajos Olah; zastępca sekretarza generalnego Komitetu Miejskiego Chengdu Politycznej Konferencji Konsultacyjnej Ludności Huang Yuanyong; zastępca dyrektora węgierskiej Agencji Promocji Eksportu Roland Lajtai; przewodniczący Komitetu Regionalnego Chengdu Longquanyi Politycznej Konferencji Konsultacyjnej Ludności Chin Sun Bo; wicedyrektor generalny Biura Nauki i Technologii w Chengdu przy Administracji Zagranicznych Ekspertów w Chengdu Chen Xu; zastępca dyrektora Biura Innowacji Naukowo Technologicznych i Nowej Gospodarki (IPR Bureau) Komitetu Zarządzającego Chengdu w TFNA, prowincja syczuańska Huang Lei; dyrektor Biura Nauki i Technologii w Chengdu, Biuro Własności Intelektualnej działu Rozwoju Zaawansowanych Technologii i Industrializacji Shen Lin. Celem wydarzenia było zgromadzenie jeszcze większej puli globalnych, innowacyjnych zasobów, wzmocnienie bodźca przedsiębiorczości i budowa innowacyjnego kanału komunikacji między Chengdu a prestiżowymi węgierskimi uniwersytetami, przedsiębiorstwami i instytucjami w zakresie wymiany poglądów pracowników, rozwoju aplikacji i transformacji rynkowych.

Sukces wydarzenia nie tylko przyczynił się do ustanowienia platformy komunikacji i współpracy w zakresie innowacji i przedsiębiorczości między Chengdu a Budapesztem, ale także poszerzył i zacieśnił współpracę obu stron w zakresie innowacji i przedsiębiorczości, wymian talentu, dogłębnej integracji uniwersytetów i szkół, rozwoju nowej gospodarki oraz nasilenia wymian handlowych i gospodarczych. Wydarzenie, poprzez gromadzenie uczestników i współpracę, tworzy bardzo dobre warunki do ciągłej promocji i rozwijania ekosystemu i łańcucha innowacji w Chengdu, tym samym czyniąc z miasta centrum innowacji i przedsiębiorczości na międzynarodową skalę.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/942935/Executive_Committee_of_Venture_Tianfu.jpg

Źródło: The Executive Committee of Venture Tianfu

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE