Wynajem długoterminowy samochodów dostępny już nie tylko dla firm

15.10.2020, 11:53aktualizacja: 15.10.2020, 11:56

Każdy, kto ma umowę o pracę, będzie mógł skorzystać z oferty Arval Service Lease Polska i korzystać z auta na zasadach dostępnych do tej pory tylko dla firm. Mowa o wynajmie długoterminowym, który jest alternatywą dla zakupu samochodu.

W ramach wynajmu, za określoną miesięczną ratę, klient dostaje do dyspozycji nowy samochód z dopasowanym do indywidualnych potrzeb limitem kilometrów.

„Oferta wynajmu konsumenckiego skierowana jest do osób ceniących wygodę i własny czas – takich, które rzeczywiste korzyści przedkładają nad formalną własność pojazdu. Dostają do wyłącznej dyspozycji samochód, który wystarczy zatankować. Całą resztą zajmiemy się my” – tłumaczy Robert Antczak, dyrektor generalny Arval Service Lease Polska.

Arval zapewnia ubezpieczenie OC i AC, Assistance 24H, pakiet serwisowy oraz samochód zastępczy w przypadku potrzeby naprawy auta lub gdy zostanie ono skradzione. Klienci mogą skorzystać również z programów paliwowych i rozwiązań ułatwiających administrację pojazdem w ramach aplikacji mobilnej MyArval.

Ten rodzaj wynajmu jest dostępny dla klientów indywidualnych zatrudnionych zarówno na czas nieokreślony, jak i tych na umowie czasowej. W tym ostatnim przypadku, wymagane jest, by okres wynajmu był krótszy niż pozostały okres zatrudnienia.

„Wynajem konsumencki to sposób na pełną mobilność za stałą i atrakcyjną cenę. Sam koszt ubezpieczenia, który kierowca musiałby ponieść w przypadku zakupu lub leasingu samochodu, odpowiada wysokości 2-3 rat. Oferta Arval to też okazja, by jeździć wysokiej klasy autem nie wydając na nie jednorazowo dużej kwoty” – mówi Łukasz Niemczuk, retail director z działu małych i średnich przedsiębiorstw Arval Service Lease Polska.

Wynajem auta zaczyna się od wyboru oferty na stronie www.leasing-konsumencki.arval.pl oraz wypełnienia formularza kontaktowego. Przedstawiciel firmy kontaktuje się z osobą zainteresowaną i szczegółowo przedstawia warunki wynajmu. Po złożeniu wniosku i przedstawieniu dokumentów potwierdzających zatrudnienie oraz wysokość zarobków rozpoczyna się proces analizy kredytowej. Po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku Arval dostarcza samochód do klienta.

Oferta wynajmu konsumenckiego jest elementem nowej stretegii firmy – Arval Beyond.

Data publikacji 15.10.2020, 11:53
Źródło informacji PAP MediaRoom