Wyposażony w technologię trzeciej generacji HAVAL H6 debiutuje na targach Auto Shanghai 2021

26.04.2021, 13:23aktualizacja: 26.04.2021, 13:29

SZANGHAJ, 23 kwietnia 2021 r. /PRNewswire/ -- 19 kwietnia w National Exhibition and Convention Center odbyły się targi Auto Shanghai 2021, w których uczestniczyła m.in. firma Great Wall Motor (GWM), prezentując pięć swoich najważniejszych marek, charakteryzujących się wyjątkowym stylem, nowoczesną technologią i wykorzystaniem rozwiązań inteligentnych. Celem istnienia większości z tych produktów, w tym modelu trzeciej generacji HAVAL H6, jest zaspokojenie potrzeb rynku międzynarodowego.

Model trzeciej generacji HAVAL H6 jest pojazdem najnowszej generacji opartym na kompleksowym inteligentnym systemie modułowym „L.E.M.O.N”. Samochód wyposażony jest w najnowocześniejszą technologię, posiada większość cech zaawansowanych rozwiązań technicznych i cechuje się niskim zużyciem energii, co pozwala zaspokoić potrzeby rosnącej liczby konsumentów w różnych warunkach jazdy.

Zarówno wizualnie, jak i wykończeniowo HAVAL H6 trzeciej generacji jest wysoce przyszłościowy i wyrafinowany. Model ten wyposażony jest w klasyczny geometryczny trójwymiarowy przedni grill, wyróżniający się estetyką i będący odzwierciedleniem dużej mocy. Samochód posiada efektowne reflektory LED oraz doskonale zintegrowane światła tylne LED typu cloud bridge. Wnętrze oferuje zaawansowany technologicznie ekran dotykowy, lotniczy wirtualny mechanizm regulacji i pełnokolorowy HUD z trzema ekranami interakcji. Ponadto wnętrze wyróżnia się luksusowym, futurystycznym kokpitem wyposażonym w szereg zaskakujących rozwiązań.

Będący owocem współpracy między nauką a technologią, HAVAL H6 trzeciej generacji jest wyposażony w system ACC, inteligentny tempomat, TSR (rozpoznawanie znaków drogowych) i różne inne konfiguracje, a także w system rozpoznawania otoczenia AEB (automatyczne hamowanie awaryjne). Pojazd otacza aura postępu naukowego i technologicznego przy jednoczesnym znacznym zwiększeniu bezpieczeństwa jazdy, dzięki czemu doskonale radzi on sobie w zróżnicowanych warunkach drogowych.

Dodatkowo nowy model został skonfigurowany z automatycznym parkowaniem full-scene w płaszczyznach poziomej, pionowej i ukośnej. Ponadto pojazd wyposażony jest w funkcję obrazu panoramicznego 360° HD rejestrującego otoczenie za pomocą kamer o rozdzielczości 4 megapikseli. To sprawia, że parkowanie jest zdecydowanie łatwiejsze i bezpieczniejsze.

HAVAL H6 trzeciej generacji posiada silnik 2.0 GDIT. Moc maksymalna wynosi 150 kW i maksymalny moment obrotowy do 320 Nm. Rozstaw osi nadwozia to 2738 mm, co jest wartością wiodącą w tej klasie i zapewnia dużą przestrzeń do jazdy. Szczegółowa konfiguracja modelu dostępna w poszczególnych krajach zostanie określona w końcowym komunikacie informacyjnym.

HAVAL H6 trzeciej generacji zajmuje czołową pozycję wśród porównywalnych modeli i ma trafić na rynek międzynarodowy na początku maja. Najnowszy model z zupełnie nowymi i inteligentnymi rozwiązaniami technologicznymi ma na celu zaoferowanie większej liczbie użytkowników jeszcze przyjemniejszych wrażeń z jazdy, a także dalsze umacnianie pozycji HAVAL na rynku międzynarodowym i poprawę wizerunku marki.

Materiał zdjęciowy - https://mma.prnewswire.com/media/1494929/Image.jpg

Źródło: HAVAL