YAWAL SA wniesienie pozwów o stwierdzenie nieważności uchwały NWZ z dnia 26 września 2014 r.

19.11.2014, 21:44aktualizacja: 19.11.2014, 21:44

Raport bieżący 35/2014

Zarząd Yawal S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu 19 listopada 2014 roku Spółce zostały doręczone odpisy:

1. pozwu o ustalenie nieistnienia /stwierdzenie nieważności/ uchylenie uchwały nr 6 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Yawal S.A. z dnia 26 września 2014 r., który został wniesiony do Sądu Okręgowego w Częstochowie, Wydział V Gospodarczy przez Akcjonariusza Cezarego Gregorczuka.

2. pozwu o uchylenie uchwały nr 6 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Yawal S.A. z dnia 26 września 2014 r. lub ustalenia nieistnienia uchwały ewentualnie unieważnienia uchwały, który został wniesiony do Sądu Okręgowego w Częstochowie, Wydział V Gospodarczy przez Akcjonariusza Mariusza Obszańskiego.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/