Y&R nominuje Michaela Sussmana na stanowisko prezesa BAV Worldwide

30.05.2014, 13:49aktualizacja: 30.05.2014, 13:49

Y&R zwiększa zaangażowanie w badanie kondycji marek BrandAsset® Valuator dzięki zwiększonej integracji agencji i ośrodków regionalnych.

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - David Sable, globalny dyrektor generalny Y&R, ogłosił w dniu dzisiejszym wyznaczenie Michaela Sussmana na stanowisko prezesa BAV® Worldwide, Y&R. Sussman pracuje dla Y&R od 17 lat i ostatnio pełnił funkcję globalnego dyrektora ds. analiz i strategii Y&R Advertising. Michael nadzoruje stworzony przez firmę model zarządzania marką BrandAsset® Valuator i globalną bazę danych, oraz inne narzędzia do oceny ilościowej, kluczowe dla strategicznego funkcjonowania agencji. Teraz ma on stanąć na czele integracji i rozwoju BAV® w całej agencji.

"Michael uczestniczy w rozwijaniu BAV® niemal od samego początku - powiedział Sable. - Jest to człowiek ogromnie zaangażowany w naszą agencję, pełny pasji dla marek i doskonały w interpretowaniu danych, ukazując ich fascynującą historię".

"Michael jest częścią zespołu BAV® od pierwszych dni jego istnienia. Jest to zdecydowanie najbardziej odpowiednia osoba, która może pomóc nam rozwinąć BAV® na kluczowych rynkach. To wspaniałe chwile dla firmy BAV®, która obchodzi 20-lecie swojego istnienia i pozostaje największą bazą danych postrzegania marek przez klientów. Michael odegra zaś kluczową rolę w utrzymaniu i zróżnicowaniu jej pozycji na rynku" - dodał Sable

Poza współpracą z Sandy Thompson, globalnym dyrektorem ds. planowania Y&R, mając na celu dalszą integrację BAV® i działu analiz w procesy strategiczne Y&R, konsultacje z klientami agencji i przywództwo w zakresie innowacji, Sussman będzie również nadzorował ogólnoświatową działalność badawczą i rozwojową BAV®. Sussman otrzymał zadanie zwiększenia liczby badań typu „brandscape” (krajobraz marek) prowadzonych na istotnych rynkach; już w tym roku podjęto osiem nowych badań rynku.

Michael powołał również zespół regionalnych liderów strategicznych na rynkach kluczowych dla Y&R („ośrodki wiedzy fachowej”), aby móc lepiej zarządzać ogólnoświatowym procesem rozwoju. Zespół ten umożliwi ściślejszą współpracę i większą integrację przywództwa w obrębie całej sieci Y&R, jak również pomoże nawiązać silniejsze relacje doradcze BAV® z klientami Y&R na całym świecie.

"To wielki zaszczyt móc zrobić kolejny krok w mojej karierze w Y&R. Z ogromnym entuzjazmem patrzę w przyszłość BAV® i naszą współpracę z liderami strategicznymi w całej sieci, mając na celu przeniesienie oddziaływania naszych badań i wniosków opartych na danych w zupełnie nowy wymiar - powiedział Sussman. - Cieszę się, że mogę wykorzystać moje siedemnastoletnie doświadczenie w zakresie opracowywania badań, interpretacji danych i analizy wartości marki przy pomocy BAV® na rzecz klientów Y&R i połączyć te wszystkie umiejętności w działania o zasięgu globalnym".

Sussman i jego zespół nadal będą współpracować z Johnem Gerzema, prezesem i dyrektorem generalnym BAV® Consulting oraz jego pracownikami, w celu budowania większej synergii pomiędzy Y&R Advertising a BAV® Consulting, która posiada własną bazę klientów.

"Znamy się z Michaelem od bardzo dawna - powiedział Gerzema. - Michael już od wielu lat z poświęceniem pracuje na rzecz BAV, co pozwala mu zachowywać świeże spojrzenie na dane i model BAV. Z niecierpliwością oczekujemy zapowiadanego utworzenia przez Michaela ośrodków regionalnych w ramach całej sieci Y&R. Jestem przekonany, że nasi klienci skorzystają na nowej infrastrukturze i nie mogę się doczekać dalszej współpracy z Michaelem po objęciu przez niego nowej funkcji".

Y&R

Y&R należy do czołowych światowych spółek z branży komunikacji marketingowej. W jej skład wchodzą: słynna agencja reklamowa Y&R; VML - jedna z najbardziej cenionych i najszybciej rozwijających się agencji interaktywnych na świecie oraz iconmobile, która należy do najważniejszych spółek marketingu mobilnego.

Największa z agencji Y&R, Y&R Advertising, posiada 187 biur w 91 krajach świata, a do jej klientów należą tacy giganci jak Campbell’s Soup Company, Colgate-Palmolive, Danone, Virgin Atlantic, Xerox, GAP, Land Rover, Telefonica i wiele innych.

Y&R jest częścią WPP (NASDAQ:WPPGY).

Śledź nas na: @YoungRubicam oraz @YoungRubicam.

KONTAKT:

Y&R

Jordana Altman

tel. 212-210-3715

e-mail: jordana.altman@yr.com

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym/sporządzono wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Data publikacji 30.05.2014, 13:49
Źródło informacji Business Wire