ZAKŁAD BUDOWY MASZYN ZREMB-CHOJNICE SA Zawiadomienie o przekroczeniu progu 5% ogólnej liczby głosów w Zakład Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S-A.

08.10.2015, 12:24aktualizacja: 08.10.2015, 12:24

Raport bieżący z plikiem 29/2015

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. ( Emitent) informuje, że w dniu 8 października 2015r. powziął informację następującej treści:

"Działając w charakterze organu uprawnionego do reprezentowania komplementariusza akcjonariusza, to jest w charakterze zarządu Tower lnvestments Sp. z o.o, która to spółka jest jedynym komplementariuszem SPV 223 J14 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowo-akcyjna, na podstawie art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

zawiadamiam o przekroczeniu

przez SPV 223 J14 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowo-akcyjna

5% ogólnej liczby głosów w Zakład Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S-A.

1. Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału, której dotyczy zawiadomienie:

Transakcje kupna na sesji giełdowej w dniu 6 października 2015 roku (nabycie akcji spółki

publicznej w transakcji zawartej na rynku regulowanym).

2. Liczba akcji posiadanych przed zmianą udziału i ich procentowy udział w kapitale

zakładowym spółki oraz o liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie

głosów:

Przed dniem 6 października 2015 r. SPV 223 J14 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowo-akcyjna posiadała 422.213 akcji Zakład Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. stanowiących 4,84% oraz 422.213 głosów z tych akcji stanowiących 4,84% ogólnej liczby głosów.

3. Liczba aktualnie posiadanych akcji i ich procentowy udział w kapitale zakładowym spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów. Aktualnie posiadana liczba akcji wynosi 450.000 co stanowi 5, 15% w kapitale zakładowym oraz 450.000 głosów co stanowi 5, 15% ogólnej liczby głosów.

4. podmioty zależne od akcjonariusza dokonującego zawiadomienia, posiadające akcje

spółki:

Tower lnvestments Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000237592, która to Tower lnvestments Sp. z o.o. jest komplementariuszem zgłaszającego akcjonariusza (wobec czego zachodzić może przesłanka z art. 4 pkt 14 lit c) ustawy) posiada 5.000 akcji Zakład Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A.

5. Osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c. ustawy.

Osoby takie nie występują."

Emitent w załączeniu przekazuję pełną treść zawiadomienia.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz