ZAKŁADY MAGNEZYTOWE ROPCZYCE SA Członek Rady Nadzorczej powołany na ZWZA.

10.04.2015, 15:34aktualizacja: 10.04.2015, 15:34

Raport bieżący 14/2015

Zarząd Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A. podaje do publicznej wiadomości iż, na ZWZA Spółki w dniu 10.04.2015 r. podjęto uchwałę w sprawie powołano do składu Rady Nadzorczej w miejsce Pana Oleksandra Pylypenko, następującej osoby:

Konstyantyn Lytvynov

Urodzony 1 grudnia 1961 r.

Pan Konstyantyn Lytvynov posiada wykształcenie wyższe techniczne i ekonomiczne. Ukończył studia wyższe na Politechnice w Nowoczerkiewsku i na Akademii Górniczo-Hutniczej w Ałczewsku.

Przebieg pracy zawodowej:

-1991 Zastępca Dyr. Kopalni Węgla Kamiennego;

-1991-1992 Ko. LTD "Giełda Węglowo-Towarowa SAMATA" - Prezydent;

-1992-1999 Dom Towarowy "Sarmata" - Dyrektor Generalny;

-1999-2003 Wiceradca Handlowy Ambasady Ukrainy w RP;

-2004 Arksteel S.A. - Prezes Zarządu;

-obecnie - ISD Steel - Prezes Zarządu oraz ISD Trade - Prezes Zarządu;

-Członek Jury konkursu Best of European Business.

Jako szef zespołu ekspertów skutecznie sfinalizował dla Związku Przemysłowego Donbasu (ISD), zakup Huty Częstochowa. Pan Konstyantyn Lytvynov pełnił już funkcję Członka Rady Nadzorczej Spółki Zakłady Magnezytowe "ROPCZYCE" S.A. w latach 2004 - 2011.

Pan Konstyantyn Lytvynov nie prowadzi działalności gospodarczej konkurencyjnej w stosunku do Spółki, a także nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz