Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Zarząd Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. z siedzibą w Pszczynie ("Spółka") informuje, że w dniu 26 maja 2014 r. Spółka zawarła Aneks zmieniający Umowę Faktoringu z BZ WBK FAKTOR Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej "Faktor") zawartą 10 lutego 2014 r. i zmienioną po raz pierwszy 11 marca 2014 r., której przedmiotem jest faktoring wierzytelności przysługujących Spółce od niektórych Kontrahentów, bez przejęcia ryzyka, oraz bez obowiązku powiadamiania Kontrahentów o cesji wierzytelności i umieszczenia odpowiednich klauzul na fakturach ("faktoring cichy") - szerzej opisaną w Raporcie Bieżącym 7/2014 z 10 lutego 2014 r oraz Raporcie Bieżącym 9/2014 z 11 marca 2014 r.
Aneksem ustalono stopniowe zwiększanie limitu faktoringowego do kwoty 22.500.000 zł (z dotychczasowego limitu wynoszącego 15.000.000 zł).
Pozostałe warunki Umowy nie ulegają zmianie. Aneks nie został zawarty pod warunkiem. Pozostałe postanowienia Aneksu nie odbiegają od powszechnie stosowanych dla danego typu umów. Za kryterium uznania umowy za znaczącą przyjęto 10% kapitałów własnych.
Więcej na: biznes.pap.pl
kom espi abs/
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 27.05.2014, 00:20 |
Źródło informacji | ESPI |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |