ZESPÓŁ ELEKTROCIEPŁOWNI WROCŁAWSKICH KOGENERACJA SA Powołanie Członka Rady Nadzorczej

13.01.2016, 15:54aktualizacja: 13.01.2016, 15:54

Raport bieżący 4/2016

Zarząd spółki Zespół Elektrociepłowni Wrocławskich KOGENERACJA S.A. informuje, iż w związku z rezygnacją członka Rady Nadzorczej (o której Emitent informował w Raporcie Bieżącym 10/2015) Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy w dniu 13 stycznia 2016 roku (Uchwała nr 4/2016, Raport Bieżący 2/2016) powołało do Rady Nadzorczej KOGENERACJI S.A. nowego członka, Pana Nicolas Deblaye.

Pan Nicolas DEBLAYE,

absolwent Wyższej Szkoły Handlu w Paryżu (ESCP), Paryż, Francja (specjalizacja finanse i analiza finansowa).

W latach 1999 - 2003 CMA-CGM CARIBBEAN, Miami, USA, kontroler kosztów i audytor wewnętrzny, w latach 2003-2005 CMA-CGM - siedziba spółki Marsylia, Francja, kontroler kosztów i audytor głównych oddziałów w Azji Południowo-Wschodniej. W latach 2005-2010 IMS INTERNATIONAL METAL SERVICE Paryż, Francja, kontroler Finansowy Grupy, odpowiedzialność za monitorowanie wyników głównych spółek zależnych działających na terenie Europy i Stanów Zjednoczonych.

W latach 2012- sierpień 2015 Dyrektor Administracyjno-Finansowy i ds. Systemów informatycznych w oddziale w Lyonie, EDF ENR, a także Dyrektor Administracyjno-Finansowy w EDF ENR Solaire (francuski lider w branży dachowych systemów fotowoltaicznych) oraz Dyrektor Administracyjno-Finansowy ds. Energii Odnawialnej w EDF Energies Nouvelles.

Pełnione funkcje w tym okresie:

• Członek zarządu i członek Komitetu Zarządzającego głównych spółek Grupy: Supra (produkcja pieców na drewno, spółka notowana na giełdzie, obrót 65 mln euro, 390 pracowników w 2010 r.), EDF ENR Solaire (lider we Francji dachowych systemów fotowoltaicznych), EDF ENR Solare (odpowiednik spółki EDF ENR we Włoszech), Ribo (pompy ciepła - objęcie stanowiska Dyrektora Generalnego w związku ze sprzedażą przedsiębiorstwa konkurencji) oraz Sunzil (ważny partner w branży fotowoltaicznej i cieplnej na terenach pozamorskich, którego współwłaścicielem jest Total SA).

• Aktywne uczestniczenie w sprzedaży oddziałów, w tym w sprzedaży 50% udziałów w Tenesol firmie Total SA, udziałów Supra funduszowi inwestycyjnemu, udziałów Ribo firmie Aldès czy też udziałów Captélia firmie Imérys.

• Uczestniczenie w operacjach podwyższenia kapitału i przeniesienia majątku spółek.

Od września 2015 roku Dyrektor ds. zarządzania finansami na terenie Europy w EDF SA, dział pilotowania wyników Grupy.

Członek Rady Nadzorczej powołany w dniu 13 stycznia 2016 r.:

- nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do KOGENERACJI S.A.,

- nie uczestniczy w spółkach konkurencyjnych jako wspólnik spółek cywilnych, spółek osobowych lub jako członek organu spółki kapitałowej, ani w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu,

- nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz