Zlecone: Agencja Livingston International sfinalizowała przejęcie działu doradztwa dla branży usług celnych i handlowych JPMorgan Chase Bank, N.A.

02.04.2012, 14:47aktualizacja: 02.04.2012, 14:47

TORONTO - (BUSINESS WIRE) - Agencja celna Livingston International sfinalizowała przejęcie działu doradztwa dla branży usług celnych i handlowych w handlu światowym spółki J.P. Morgan Treasury & Securities Services, filii firmy JPMorgan Chase Bank, N.A. - ogłosił przewodniczący i dyrektor generalny Livingston, Peter Luit. Przejęcie to odzwierciedla działania oraz technologię dawnej spółki Vastera.

To strategiczne wzbogacenie się o światowego lidera rozwiązań w dziedzinie usług celnych i handlu opiera się na ofertach oraz specjalistycznej wiedzy Livingston w handlu międzynarodowym w obrębie Stanów Zjednoczonych i Kanady, pozwalając jednocześnie na rozszerzenie usług na rynki Meksyku, Europy oraz Azji.

Transakcja obejmuje usługi logistyczne, pracowników, własność intelektualną oraz technologię, w tym Prisma, Restricted Party Screening oraz TradeSphere(R). Żadna z pozostałych gałęzi działalności J.P. Morgan w handlu światowym nie jest objęta transakcją.

Peter Luit powiedział: "Poza wkładem w rozwój naszej strategii wzrostu, ta wysoce komplementarna transakcja stanowi dla nas bardzo mocny fundament do prowadzenia polityki zarządzania importem i eksportem, opracowanej z myślą o światowej klasy firmach, posiadających siedziby w Ameryce Północnej i prowadzącymi działalność na skalę światową. Wykwalifikowany personel i unikalna technologia, które pozyskaliśmy, stanowią zasadniczy element umożliwiający naszym klientom zarówno oszczędności, jak i zwiększoną wydajność operacyjną przy jednoczesnej poprawie w przestrzeganiu przepisów prawnych. Jesteśmy pewni, że klienci odniosą znaczne korzyści płynące z naszej polityki skupiającej się na zachowaniu zgodności z globalnymi normami dotyczącymi cła i handlu, a także z naszego zaangażowania w dostarczanie najwyższej klasy rozwiązań".

Informacje o Livingston

W zakres usług wiodącej północnoamerykańskiej agencji celnej Livingston International wchodzą zarówno usługi konsultingowe z zakresu odprawy celnej, pośrednictwa w handlu międzynarodowym, jak i spedycji na obszarze Ameryki Północnej oraz całego świata. Siedziba agencji mieści się w Toronto, Ontario. Livingston zatrudnia ponad 2 700 pracowników zlokalizowanych w około 100 kluczowych punktach granicznych, portach morskich, lotniskach i innych strategicznych lokalizacjach na terenie Ameryki Północnej, Europy i Azji Wschodniej.

KONTAKT:

Livingston International