Zlecone: Groupon składa wniosek o rejestrację i dopuszczenie do obrotu w związku z pierwszą ofertą publiczną

03.06.2011, 11:49aktualizacja: 03.06.2011, 11:49

CHICAGO - (BUSINESS WIRE) - Groupon, lokalny rynek zbytu, który działa w branży handlu elektronicznego i łączy sprzedawców oraz klientów, oferując towary i usługi po obniżonych cenach, ogłosił dziś złożenie wniosku o rejestrację na formularzu S-1 w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd, w związku z pierwszą ofertą publiczną swoich akcji zwykłych Klasy A. Liczba akcji, które zostaną wystawione na sprzedaż oraz zakres cen w ramach oferty nie zostały jeszcze ustalone. Część akcji będzie wyemitowana i sprzedawana przez Groupon, natomiast reszta przez wybranych udziałowców firmy.

Spółki Morgan Stanley & Co. LLC, Goldman, Sachs & Co. oraz Credit Suisse Securities (USA) LLC będą współpracować przy tej ofercie w zakresie księgowości. Po opublikowaniu wstępnego prospektu emisyjnego, będzie można go uzyskać od Morgan Stanley & Co. LLC, dział ds. prospektów, 180 Varick Street, drugie piętro, Nowy Jork, NY 10014, dzwoniąc pod numer +1 (866) 718-1649 lub wysyłając e-maila na adres prospectus@morganstanley.com; Goldman, Sachs & Co., dział ds. prospektów, 200 West Street, Nowy Jork, NY 10282, dzwoniąc pod numer +1 (866) 471-2526, faks +1 (212) 902-9316, wysyłając e-maila na adres: prospectus-ny@ny.email.gs.com; lub Credit Suisse Securities (USA) LLC, dział ds. prospektów, One Madison Avenue, Nowy Jork, NY, 10010, dzwoniąc pod numer +1 (800) 221-1037 lub wysyłając e-maila na adres newyork.prospectus@credit-suisse.com.

Wniosek o rejestrację i dopuszczenie do obrotu papierów wartościowych złożony został w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd, ale nie uzyskał jeszcze mocy prawnej. Jest to warunek niezbędny, aby można było sprzedawać papiery wartościowe i akceptować oferty ich kupna. Niniejszy komunikat prasowy nie stanowi oferty sprzedaży ani zachęty do oferty kupna. Ani też w jakimkolwiek państwie czy okręgu sądowniczym nie dojdzie do sprzedaży papierów wartościowych, jeśli taka oferta, zachęta lub sprzedaż miałyby naruszać prawo przed dokonaniem rejestracji lub kwalifikacji zgodnie z przepisami dotyczącymi papierów wartościowych obowiązującymi w danym państwie lub okręgu sądowniczym.

KONTAKT:

Groupon