Zlecone: Jean-Michel Rouylou nowym wiceprezesem działu ds. sektora morskiego w spółce ITC Global, Inc.

09.05.2012, 12:41aktualizacja: 09.05.2012, 12:41

St. Petersburg, Floryda, 8 maja 2012 r. /PRNewswire/ - Spółka ITC Global, Inc. ("ITC Global" lub "Spółka"), wiodący, globalny dostawca komercyjnych satelitarnych systemów komunikacyjnych dla sektora górniczego, energetycznego i morskiego, ogłosiła dziś mianowanie Jeana-Michela Rouylou na stanowisko wiceprezesa wykonawczego działu ds. sektora morskiego.

Nowy wiceprezes, który ma 25-letnie doświadczenie w świadczeniu usług telekomunikacyjnych, zaangażowany był we wszystkie ich etapy, w tym instalacje i projektowanie architektury sieci. W ramach pełnionych ostatnio funkcji Rouylou kierował działem usług VSAT w firmie Schlumberger Limited, uczestnicząc w przejęciu spółki Data Marine System i jej przyłączeniu do grupy Schlumberger. Był również dyrektorem zarządzającym Monaco Telecom International, gdzie do jego obowiązków należało planowanie strategii i działań międzynarodowych spółki. Pan Rouylou pracował we wszystkich zakątkach świata m.in. w Dubaju, Singapurze, Lagos, Houston, Aberdeen, Paryżu i Monako. Ukończył studia na Ecole Nationale Superieur des Arts et Metiers w Paryżu, gdzie zdobył dyplom inżyniera mechanika.

"Jean-Michel już teraz jest cenionym członkiem zespołu ITC Global - powiedział Joseph Spytek, współzałożyciel i prezes zarządu ITC Global. - Jego wieloletnie doświadczenie w sektorze VSAT, jak również kontakty na całym świecie, a zwłaszcza w branży morskiej, połączone z ugruntowaną i coraz szerszą obecnością ITC Global w tym sektorze, jeszcze bardziej umocnią pozycję naszej firmy, jako lidera rynku w zakresie morskich systemów komunikacyjnych. Cieszymy się, że pan Rouylou współpracuje z naszym zaufanym partnerem, Radio Holland, na rzecz szybkiego rozwoju".

Spółka ITC Global, której siedziba znajduje się w St. Petersburgu (Kalifornia), to spółka portfelowa Riverside Partners, spółki niepublicznej z Bostonu. Jak powiedział Steven F. Kaplan, komplementariusz w Riverside Partners: "To wspaniale, że Jean-Michel dołączył do ITC Global jako szef działu ds. sektora morskiego. Wszystkie piony ITC Global cieszą się stałym, bardzo szybkim wzrostem. Również ten dział, teraz pod przewodnictwem Jeana-Michela, będzie nadal szybko się rozwijał. Osiągnięcia nowego wiceprezesa w branży VSAT z pewnością zostaną docenione przez naszych klientów i partnerów".

Informacje o ITC Global

ITC Global należy do elitarnej grupy firm, które zajmują się dostawami komercyjnych satelitarnych systemów komunikacyjnych na całym świecie. Spółka dysponuje zakładami produkcyjnymi w obu Amerykach, Europie, Azji i Australii, jak również wysoko wykwalifikowanym personelem inżynieryjno-technicznym w najważniejszych miejscach prowadzenia działalności. ITC Global zapewnia dostawy satelitarnych systemów komunikacyjnych oraz stałe wsparcie techniczne największym i najlepszym przedsiębiorstwom z branży górniczej, naftowo-gazowej i morskiej, realizując zlecenia w najdalszych i najtrudniej osiągalnych zakątkach naszego globu. Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.itcglobal.com.

Źródło: ITC Global, Inc.

KONTAKT: