Zlecone: Najpierw projekt, potem wykonawca - zmiana zasad w usługach

03.07.2012, 11:00aktualizacja: 03.07.2012, 11:00

Przedsiębiorcy, których często przerastają ceny agencji reklamowych, martwią się o to, jak przy ograniczonym budżecie zadbać o atrakcyjne materiały promocyjne dla firmy. Czy jedynym rozwiązaniem jest wybranie freelancera na podstawie jego portfolio? Niekoniecznie, można też wybierać nie spośród grafików, ale spośród wielu projektów wykonanych na konkretne zamówienie. Jak? Korzystając na przykład z serwisu Projee.pl.

Korzystanie z usług platformy internetowej, do przeprowadzania konkursów graficznych, takiej jak Projee.pl, rozwiązuje problemy małych firm. Dzięki niej każdy, kto potrzebuje zlecić prace graficzne, może ogłosić konkurs i po jego zakończeniu wybrać jedną spośród zgłoszonych prac. To proste i wygodne rozwiązanie - ogłaszając konkurs, opisuje się po prostu wytyczne do projektu i podaje budżet zlecenia. W konkursie biorą więc udział ci wykonawcy, których w razie wygranej satysfakcjonować będzie proponowana gratyfikacja. Oczywiście, podobnie jak w przypadku agencji czy feelancerów, im większy budżet, tym lepszy projekt, jednak za pomocą Projee.pl nawet przy skromnym budżecie można otrzymać kilkanaście czy kilkadziesiąt profesjonalnych i ciekawych projektów do wyboru.

Z platformy korzystają głównie małe firmy, zarówno te nowopowstające, jak i te dłużej funkcjonujące na rynku. Platforma powstała właśnie z myślą o ich potrzebach. "Pomysł platformy wziął się z doświadczenia biznesowego - mówi Marcin Wejtko, pomysłodawca i współwłaściciel platformy http://www.projee.pl. - Prowadząc małą firmę, spędzałem dużo czasu, przeglądając portfolio grafików oraz szukając osób, które byłyby skłonne do zrobienia projektu w ramach mojego skromnego budżetu".

Na Projee.pl przedsiębiorcy znajdą projekty plakatów, ulotek, koszulek, reklam prasowych i różnych form reklamy internetowej. Co najbardziej cenią sobie użytkownicy platformy? Możliwość wyboru jednego z kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu bardzo różnych projektów. Okazuje się bowiem, że osoby mające rzadziej kontakt z reklamą i grafiką, mają często trudności z jasnym określeniem "jak to ma wyglądać". Potrafią jednak powiedzieć, co im się podoba, kiedy dostają do wyboru różne projekty. A taką możliwość dają im tylko takie serwisy jak Projee.pl.

Projee.pl jest serwisem firmy "Projektownik" Sp. z o.o.:

ul. Dolna 15 B

08-500 Ryki

KONTAKT:

Marcin Wejtko

koordynator projektu

Projee.pl

ul. Chopina 41/2

20-023 Lublin

tel. (81) 451-11-15

Źródło informacji: "Projektownik" Sp. z o.o.

Data publikacji 03.07.2012, 11:00
Źródło informacji PAP