Zlecone: National Air Cargo rozpoczyna współpracę z mistrzem olimpijskim Evanem Lysackiem

30.08.2012, 15:23aktualizacja: 30.08.2012, 15:23

ORCHARD PARK, Nowy Jork, 29 sierpnia, 2012 r. /PRNewswire/ - National Air Cargo - National Airlines, działający w Stanach Zjednoczonych dostawca usług logistycznych oraz operator lotów czarterowych, który wypracował sobie pozycję lidera na światowym rynku transportu towarów, posiadając oddziały w Europie, na Bliskim Wschodzie, Dalekim Wschodzie i w Afryce, z dumą ogłasza, że został sponsorem obecnego mistrza olimpijskiego w łyżwiarstwie figurowym, Evana Lysacka. Tym samym firma National Air Cargo wesprze go w realizacji celu, jakim jest obrona tytułu mistrza olimpijskiego podczas Zimowych Igrzysk Olimpijskich w rosyjskim Soczi, które odbędą się w 2014 roku.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120829/DE65182-a)

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120829/DE65182-b)

Lysacek - złoty medalista Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Vancouver w 2010 r. - będzie próbował zostać pierwszym od ponad pięćdziesięciu lat łyżwiarzem, który zdobył dwa razy z rzędu złoty medal olimpijski w łyżwiarstwie figurowym. Po raz ostatni wyczynu tego dokonał Dick Button ze Stanów Zjednoczonych, zdobywając złote medale podczas igrzysk w latach 1948 i 1952.

"Evan wykazuje determinację i pasję, bez których wieloletnie sukcesy w męskim łyżwiarstwie figurowym byłyby niemożliwe, dając doskonały przykład naszym pracownikom, którzy na całym świecie i przez całą dobę zajmują się obsługą lotów zarówno pasażerskich, jak i towarowych" - oświadczył Lori Alf, właściciel i członek zarządu firmy National Air Cargo Group.

"Życzymy Evanowi powodzenia w jego staraniach o kolejny złoty medal olimpijski" - dodaje Alf, który ponadto jest właścicielem Palm Beach Ice Works, działającego w Południowej Florydzie ośrodka szkoleniowego dla utalentowanych łyżwiarzy i hokeistów.

W ramach National Air Cargo, prężnie działa Freight Forwarding and Airline, oddział firmy, który odpowiada za obsługę lotniczego transportu towarów w ponad 220 krajach, posiadając flotę składającą się z 33 własnych i wynajętych samolotów. Firma National Air Cargo świadczy wysokiej jakości i wydajne usługi transportu towarowego dla szerokiej grupy przedsiębiorstw przemysłowych oraz podmiotów działających w branży wojskowej. Specjalizuje się ona w ekspresowych dostawach towaru w ramach transportu krajowego i międzynarodowego o specjalnych wymogach związanych z wielkością ładunku, krótkim czasem realizacji transportu oraz obsługą ładunku wymagającego specjalnej ostrożności. Ze zwykłej firmy frachtowej National z czasem wyrosła na czołowego operatora w zakresie lotów czarterowych, włączając w to ogólnodostępne czarterowe loty pasażerskie, a teraz dodatkowo stała się specjalistą w dziedzinie rozwiązań z zakresu transportu kombinowanego typu MORZE-POWIETRZE oraz zarządzania łańcuchem dostaw. Obecnie w swojej flocie firma National Air Cargo posiada trzy Boeingi 747-400 i pięć Boeingów 757-200.

Informacje o firmie National Air Cargo

Firma National Air Cargo od 1991 r. świadczy wysokiej jakości, wydajne usługi w zakresie lotniczego transportu towarów. Do jej klientów należy szeroka grupa przedsiębiorstw przemysłowych oraz podmiotów działających w branży wojskowej. Firma oferuje zarówno pasażerski, jak i towarowy transport lotniczy na całym świecie, posiadając odpowiednio dopasowaną flotę samolotów o ładowności wynoszącej od 4 do 250 ton. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.nationalaircargo.com.

Informacje o Evanie Lysacku

Poza tytułem mistrza olimpijskiego, Evan Lysacek zdobył mistrzostwo świata w 2009 r. oraz dwukrotnie stawał na najwyższym podium mistrzostw Stanów Zjednoczonych (w latach 2007 i 2008). Po zdobyciu złota olimpijskiego Lysacek otrzymał kilka dodatkowych wyróżnień, w tym tytuł najlepszego sportowca 2010 roku przyznany przez Komitet Olimpijski Stanów Zjednoczonych, a także nagrodę Sullivan Award 2010 dla najlepszego sportowca w USA. Ponadto w kwietniu 2012 r. Departament Stanu Stanów Zjednoczonych mianował go ambasadorem sportu, którego rolą jest uświadamianie młodzieży spoza Stanów Zjednoczonych o tym, jak duże znaczenie ma edukacja, dbanie o swoje zdrowie oraz poszanowanie różnic kulturowo-rasowych. W 2010 r. Lysacek wziął udział w 10. edycji amerykańskiego "Tańca z gwiazdami" oraz promował wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych film o łyżwiarstwie figurowym pod tytułem "RISE", który spotkał się z szerokim uznaniem widowni.

Źródło: National Air Cargo

KONTAKT: