Zlecone: Nowa seria skanerów Kodak i5000 to najlepsze w swojej klasie inteligentne rozwiązanie dla środowisk skanowania produkcyjnego

01.03.2011, 16:00aktualizacja: 01.03.2011, 16:00

CeBIT, HANOWER, Niemcy, 1 marca 2011 r. /PRNewswire/ - Kodak ogłosił dzisiaj wypuszczenie na rynek najnowszej generacji swoich skanerów produkcyjnych - nowej serii i5000, które zapewnią najlepsze w swojej klasie inteligentne przetwarzanie obrazu, obniżone koszty eksploatacji i możliwość rozbudowy funkcji w przyszłości.

Seria skanerów Kodak i5000 to dwa modele - i5200, skanujący z szybkością 140 str./min i szybszy i5600, zdolny do przetworzenia 170 str./min bez utraty wydajności nawet przy włączeniu wszystkich funkcji w rozdzielczości 300 dpi w kolorze i trybu dual stream.

Przy zastosowaniu automatycznego podajnika arkuszy o pojemności 750 stron, zalecana dzienna ilość skanowanych dokumentów jest nieograniczona, a prosta modyfikacja umożliwia aktualizację skanera i5200 na i5600 bez potrzeby zakupu przez klienta dodatkowego sprzętu.

Najlepsze w branży

Seria skanerów Kodak i5000 oferuje cały zestaw innowacyjnych funkcji zaprojektowanych dla zwiększenia wydajności i produktywności oraz obniżenia kosztów eksploatacji. Należą do nich:

- przełomowa architektura cyfrowa, która optymalizuje alokację pamięci wewnętrznej, przyspieszając proces skanowania, przechwytywania obrazu i uzyskiwania danych;

- ponad 30 funkcji przetwarzania obrazu Perfect Page, takich jak filtrowanie smug, skanowanie dual stream, automatyczna detekcja kolorów i wyrównywanie otrzymanego obrazu, pozwala zmniejszyć ilość powtórzeń operacji skanowania, zwiększyć przerób oraz dokładność tak, aby użytkownicy mogli przetwarzać większą ilość danych w stosunku do zainwestowanych w urządzenie funduszy;

- ustawienia rozdzielczości wspierają funkcję Inteligentnego Rozpoznawania Danych (IDR), w tym OCR i inteligentne rozpoznawanie znaków (rozpoznawanie pisma odręcznego)

- technologie SurePath oraz SureStack zapewniają odpowiednie przygotowanie papieru i czas operacji - a także redukcję powiązanych kosztów personelu - przez usunięcie problemów z podawaniem i ustawianiem skanowanych dokumentów o różnej gramaturze i rozmiarze.

Skanery z serii Kodak i5000 są łatwe w użyciu dzięki wykorzystaniu intuicyjnego ekranu dotykowego LCD, który można zaprogramować tak, by szybciej wykonywać najczęstsze zadania, z możliwym do ustawienia ekranem, zaprojektowanym w celu zwiększenia komfortu użytkownika.

Seria Kodak i5000 będzie dostępna od kwietnia 2011 roku, w cenach katalogowych odpowiednio 29 995 EUR (i5200) i 39 995 EUR (i5600).

Więcej informacji na stronie: http://www.kodak.com/go/docimaging

Kodak jest znakiem firmowym Eastman Kodak

Źródło: Kodak