Zlecone: Salvatore Ferragamo i Marchon: umowa licencyjna na sprzedaż okularów przeciwsłonecznych od stycznia 2012 roku

07.06.2011, 13:18aktualizacja: 07.06.2011, 13:18

FLORENCJA, Włochy, 7 czerwca 2011 r. /PRNewswire/ - Salvatore Ferragamo S.p.A., spółka holdingowa Grupy Ferragamo, jeden z najważniejszych graczy w branży dóbr luksusowych, podpisała umowę licencyjną z Grupą Marchon, globalnym liderem sektora artykułów optycznych.

Umowa dotyczy projektowania, dystrybucji, promocji i ogólnoświatowej sprzedaży okularów przeciwsłonecznych oraz przepisywanych na receptę artykułów optycznych dla kobiet i mężczyzn. Kolekcja "Salvatore Ferragamo" zadebiutuje w sprzedaży detalicznej w styczniu 2012 roku.

Umowa zawarta z Marchon będzie służyć dalszemu poszerzaniu obecności "Salvatore Ferragamo" na rynkach całego świata. Kolekcje sprzedawane będą w sklepach tej marki, domach towarowych i sklepach specjalistycznych oraz wybranych sklepach optycznych na całym świecie.

Salvatore Ferragamo S.p.A.

Salvatore Ferragamo S.p.A. to spółka dominująca Grupy Salvatore Ferragamo, jednego z najważniejszych na świecie graczy w sektorze dóbr luksusowych, którego historia sięga roku 1927. Grupa jest aktywna na polu tworzenia, produkcji i sprzedaży obuwia, towarów skórzanych, odzieży, produktów i akcesoriów z jedwabiu, jak również gamy zapachów dla kobiet i mężczyzn. Oferta Grupy obejmuje również artykuły optyczne i zegarki produkowane przez licencjobiorców. Przywiązanie do wyjątkowości i ekskluzywności oraz udanej harmonii stylu, kreatywności i innowacji połączonych z charakterystycznym włoskim rękodzielnictwem od zawsze były znakami rozpoznawczymi produktów Grupy. Salvatore Ferragamo zatrudnia 2 800 pracowników, posiada sieć 578 markowych sklepów (wg stanu na 31 grudnia 2010 r.) i prowadzi działalność we Włoszech oraz na całym świecie, obejmując swoim zasięgiem Europę, obie Ameryki i Azję.

Marchon Eyewear, Inc.

Marchon Eyewear, Inc. to jeden z największych na świecie producentów i dystrybutorów wysokiej jakości artykułów optycznych i okularów przeciwsłonecznych. Firma została założona w 1983 r. i stanowi część Group Vision Service Plan (VSP). Marchon sprzedaje swoje produkty pod prestiżowymi markami, takimi jak: Calvin Klein Collection, ck Calvin Klein, Coach, Diane von Furstenberg, Emilio Pucci, Fendi, Jil Sander, Karl Lagerfeld, Lacoste, Michael Kors, Nautica, Nike i Sean John. Siedziba firmy znajduje się w Nowym Jorku, a jej oddziały regionalne w Amsterdamie, Hongkongu, Tokio i Wenecji. Marchin dystrybuuje swoje produkty za pośrednictwem wielu lokalnych przedstawicielstw handlowych obsługujących ponad 80 000 kont w ponad 100 krajach.

Źródło: Salvatore Ferragamo S.p.A.

KONTAKT:

biuro prasowe Salvatore Ferragamo

ImageBuilding

Giuliana Paoletti

Mara Baldessari

Alfredo Mele

tel. +39-0289011300

e-mail: ferragamo@imagebuilding.it

biuro prasowe Marchon Eyewear, Inc.

Robert Schienberg

tel. +1-631-755-2020 wew. 2255