ZUE SA (39/2016) Informacja o aneksie do umowy z PKP PLK S.A.

02.08.2016, 16:58aktualizacja: 02.08.2016, 16:58

Raport bieżący 39/2016

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 22/2010 z 11 listopada 2010 r. dotyczącego zawarcia umowy znaczącej Zarząd ZUE S.A. z siedzibą w Krakowie (Spółka, Emitent) informuje, iż w dniu 2 sierpnia 2016 roku otrzymał informację, że OHL ŹS, a.s. będąca pełnomocnikiem konsorcjum w składzie:

1) OHL ŹS, a.s. (Pełnomocnik konsorcjum)

2) Swietelsky Baugesellschaft m.b.H (Partner konsorcjum)

3) ZUE S.A. (Partner konsorcjum),

otrzymała od PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. z siedzibą w Warszawie (PKP PLK) obustronnie podpisany egzemplarz aneksu do umowy na Zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych na linii kolejowej Kraków - Medyka - granica państwa na odcinku Biadoliny - Tarnów w km 61,300 - 80,200 w ramach Projektu "Modernizacja linii kolejowej E 30/C-E 30, odcinek Kraków - Rzeszów, etap III" (Umowa) na podstawie, którego przedłużono termin realizacji przedmiotu Umowy na okres nie dłuższy niż 91 miesięcy od daty rozpoczęcia (nie później jednak niż do dnia 24 maja 2018 roku).

Pozostałe warunki Umowy nie uległy zmianie.

Emitent informuje, iż na dzień publikacji niniejszego raportu bieżącego wartość netto pozostałych do realizacji przez Spółkę prac wynosi ok. 5,7 mln zł.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz