ZUE SA (53/2016) Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty.

21.10.2016, 10:38aktualizacja: 21.10.2016, 10:38

Raport bieżący 53/2016

Zarząd ZUE S.A. z siedzibą w Krakowie (Spółka), informuje, iż w dniu 20 października 2016 wpłynęła do Spółki informacja o wyborze przez PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. (Zamawiający) oferty złożonej przez konsorcjum w składzie:

1)Budimex S.A. z siedzibą w Warszawie (Lider),

2)STRABAG sp. z o.o. z siedzibą w Pruszkowie,

3)STRABAG Rail a.s z siedzibą w Ústí nad Labem-Střekov,

4)STRABAG Rail GmbH z siedzibą w Lauda- Königshofen,

5)STRABAG Általános Építő Kft. Z siedzibą w Budapeszcie,

6)ZUE S.A. z siedzibą w Krakowie, (dalej: Konsorcjum),

jako najkorzystniejszej w przetargu na Wykonanie prac projektowych i robót budowlanych dla projektu "Prace na linii obwodowej w Warszawie (odc. Warszawa Gołąbki/Warszawa Zachodnia - Warszawa Gdańska)" (Przetarg).

Emitent wyjaśnia, iż w dniu 5 października 2016 r. nastąpił wybór przez Zamawiającego oferty z najniższą ceną w Przetargu, w wyniku którego oferta złożona przez Konsorcjum zajęła 2 miejsce. Jednocześnie w dniu 20 października 2016 r. Spółka otrzymała informację o wykluczeniu z Przetargu oferty, która zajęła 1 miejsce, w wyniku czego oferta Konsorcjum została wybrana jako najkorzystniejsza w Przetargu.

Zamawiający: PKP Polskie Linie Kolejowe S.A.

Wartość netto złożonej przez Konsorcjum oferty: 159,7 mln zł.

Wartość brutto złożonej przez Konsorcjum oferty: 196,4 mln zł.

Termin realizacji zadania zgodnie ze specyfikacją to nie dłużej niż 28 miesięcy od dnia podpisania umowy, przy czym zgodnie z ofertą złożoną przez Konsorcjum zadanie zostanie wykonane w terminie 26 miesięcy od daty podpisania umowy.

Termin związania ofertą wynosi 90 dni. Bieg terminu rozpoczyna się wraz z upływem składania ofert.

Kryteria oceny ofert stanowią:

1)całkowita cena brutto - waga: 65%,

2)termin realizacji - waga: 25%,

3)okres gwarancji/okres rękojmi - waga: 10%.

W odniesieniu do pierwszego z powyższych kryteriów oferta złożona przez Konsorcjum jest najkorzystniejsza. Z kolei w odniesieniu do terminu realizacji i okresu gwarancji/rękojmi oferta złożona przez Konsorcjum jest analogiczna do ofert złożonych przez pozostałych uczestników przetargu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz