GDDKiA zamierza do końca roku oddać jeszcze 330 km dróg

26.06.2018, 13:46aktualizacja: 26.06.2018, 13:46

Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad zamierza do końca tego roku oddać jeszcze 330 km dróg - poinformował PAP Krzysztof Nalewajko z biura prasowego GDDKiA.

"Uwzględniając oddany w poniedziałek do ruchu ponad 22-kilometrowy odcinek S3 od Legnicy (A4) do Lubina to do końca roku planujemy oddać jeszcze około 330 km" - poinformował Nalewajko.

Wyjaśnił, że kierowcy w tym roku pojadą jeszcze 125-kilometrowym odcinkiem drogi ekspresowej S3 od Zielonej Góry aż do Bolkowa, około 65 km trasy S7 (z czego prawie 40 km na Pomorzu między Koszwałami a Kazimierzowem i 25 km obwodnicy Radomia).

autor: Mariusz Polit

mp/ son/